CEVİZLİDERE’NİN İKİ YENİ PARKI 13 KASIM’DA AÇILIYOR 

 Alıcı:

CEVİZLİDERE’NİN İKİ YENİ PARKI 13 KASIM’DA AÇILIYOR

 

Yeni park çalışmalarına aralıksız devam eden ve birbiri ardına açılışlar yapan Çankaya Belediyesi, Cevizlidere Mahallesi’nde yapımı tamamlanmak üzere olan iki yeni parkı, 13 Kasım’da halkın hizmetine sunuyor.

Parklardan birine usta sanatçı Edip Akbayram’ın adı verilirken diğerinin adı ise Cevizlidere Çocuk Parkı oldu.  

 

Çankaya Belediyesi ilçenin yeşil dokusunu yeni yaptığı parklarla zenginleştirmeye devam ediyor. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen döneminde yapılan ve halkın hizmetine sunulan 86 yeni parka şimdi Cevizlidere Mahallesi’nde yapımı tamamlanmak üzere olan iki yeni park daha ekleniyor. Ceyhun Atuf Kansu Caddesi üzerinde yapılan ve son düzenlemelerinin ardından tamamlanacak yeni parklar toplam 6 bin 500 metrekare alana sahip.

 

EDİP AKBAYRAM’IN ADI YENİ PARKA VERİLDİ

Sanatçı, sporcu, bilim insanı ve politikacılar gibi ülkeye değer katmış önemli insanların adlarını parklarına ve sosyal tesislerine vererek ölümsüzleştiren Çankaya Belediyesi, usta sanatçı Edip Akbayram’ın ismini de yeni parkında yaşatmakarar aldı. Yeni açılacak parklardan Edip Akbayram adı verilen park 1.936 metrekare yeşil alana sahip. Basketbol sahası, fitness alanı ve koşu yolu olan park da çocuk oyun alanı da bulunuyor. 1257 metrekare yeşil alanı bulunan diğer park ise iki çocuk oyun alanı ve oturma birimleri ile bölge halkına hizmet verecek.

 

13 KASIM’DA AÇILIYOR

Edip Akbayram’ın bu ülkenin yetiştirdiği en büyük değerlerden olduğunu belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen; “Sanatçılarımızın ve bu ülkeye değer katan insanlarımızın isimlerini park ve sosyal tesislerimize vererek yeni nesillere aktarmak bizim için çok önemli. Usta sanatçımız Edip Akbayram’ın adını da yeni parkımıza vermenin onurunu yaşıyoruz. Halkımıza katkı sağlamış tüm değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Cevizlidere Mahallesi Ceyhun Atuf Kansu Caddesi üzerinde bulunan iki yeni park, 13 Kasım saat 14.00’te törenle açılışı yapılarak halkın hizmetine sunulacak.