Şiddetli lodos can aldı

Türkiye’nin özellikle batı bölgelerini esir alan lodos, İstanbul’da 4 kişinin ölümüne yol açtı. Esenyurt’ta şiddetli rüzgar nedeniyle uçan çatının altından çocuğunu kurtarıp, kendisi kaçamayan anne Elif Şanver hayatını kaybetti. İlçedeki diğer feci olayda ise lodosun etkisiyle bir binanın dış cephesinden kopan parçanın başına düştüğü kişi hayatını kaybetti.

METEOROLOJİDEN UYARI

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre ülkede etkisini gösteren lodos bugün de devam edecek. Kuvvetli rüzgar saat 00:00-22:00 arasında etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) uyarısında şunlar kaydedildi: “Marmara, Ege, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, yüksek kesimleri başta olmak üzere Karadeniz ile zamanla Doğu Anadolu’nun kuzeyinde batı ve güneybatı yönlerden saatte 60- 90 kilometre, yüksek kesimlerde yer yer 100 kilometre üzeri hızda esmesi beklenmektedir.Kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

Açıklamada ayrıca kuvvetli rüzgarın saat 00:00-22:00 arasında etkili olmasının beklendiği belirtildi.