”Allahaşkına sus artık ,Sen konuştukça TL eriyor”

CHP lideri Kemal Kılıçdaoğlu Ekonominin haline bakın. Neye zam yapılmadı? Asgari ücrete, memur maaşına zam yapılmadı. dedi.

Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yönelik tehdidine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli’ye Ankara’da Alparslan Türkeş’in anmasına saldıranları partiden atması çağrısında bulundu. CHP lideri, Millet İttifakı’nın adayının kim olacağını konusunda “Millet İttifakı’nda demokrasi var. Henüz bu konuyu konuşmuş değiliz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat’in konuğu oldu.

ALLAHAŞKINA BİR SUS

kILIÇDAROĞLU ŞUNLARI SÖYLEDİ.

-Ekmeğinden tutun, et, peynir, doğalgaz, elektrik her şeye zam yapıldı. Konuştukça batırıyorsun ülkeyi. ‘Bir sus’ dedim kendisine. Allah aşkına bir sus. Bu ülkenin sanayicisi, çiftçisi, emeklisi konuşsun. Vallahi billahi ekonomi de bilmiyor. Ekonomi denilen bir bilim var. Maliye politikasından haberi bile yok.

ERDOĞAN TRT DE KONUŞURKEN DOLAR  14 TL  Yİ GÖRDÜ

TRT ortak yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları sırasında dolar/TL uluslararası piyasalarda yüzde 8 artarak 13,95’le rekor tazeledi. Avro ise 15,5’i aşarak yeni tarihi zirvesini gördü.

Saat 00.01 itibariyle dolar/TL 13,67. Avro ise 15,46.

Merkez Bankası (MB), yüzde 20’ye dayanan resmi enflasyona rağmen, Erdoğan’ın istediği faiz indirimlerine eylülde başlamış ve bu ayki indirimle birlikte indirim 400 baz puana ulaşmıştı. Kararla birlikte dolar kuru tarihi zirvesini yenilerken, TL’de sadece eylül ayından bu yana kayıp yüzde 35’leri görmüştü.

Erdoğan bugünkü TRT canlı yayınında ekonomistler tarafından ‘temel öğretiye’ aykırı olarak nitelendiren ‘düşük faiz, düşük enflasyon’söylemini yineledi.

Dünyanın önde gelen ekonomi gazetelerinden Financial Times (FT), dünkü başyazısında Türk Lirası’nın değer kaybetmesine, Erdoğan’ın izlediği ‘dengesiz politikalar’ın yol açtığını savunmuştu.

KaynakDiken.com.tr