ERÇELEBİ: FAKİRİN EVİNDE TENCERE KAYNAMIYOR!

ERÇELEBİ: FAKİRİN EVİNDE TENCERE KAYNAMIYOR!

DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi, ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.
Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Erçelebi, dövizde bir gecede yaşanan ani düşüşe dikkat çekerek, market fiyatlarının döviz kurları ile ters doğrultuda ilerlediğini söyledi.
“YENİ SİSTEM FAKİRİ DÜŞÜNMÜYOR”
DSP’li Erçelebi yaptığı konuşmada, “Pazartesi gecesi bütün Türkiye döviz kurları düştü diye rahatladı ancak banklar kapandıktan sonra klavye başındakiler de ciddi paralar kazandı. Çünkü Dolar 18 TL iken bir gece de 11 TL seviyelerini gördü. Yani birileri sattı ertesi gün düşük fiyattan geri aldı. Yeni ekonomik plana baktığımızda bu bankada Euro ve Doları olanları düşündürüyor. Bizim amacımız ise evinde tencere kaynatanların da düşünülmesi” dedi.

“ÖTV’Yİ GERİ GETİRDİ MARKET FİYATLARI AYNI KALDI”
Market fiyatlarıyla ilgili de yorumlarda bulunan Erçelebi,” Döviz kurları düşünce insanlara bir rahatlama geldi ama markete gidince o rahatlama yerini telaşa bıraktı. Çünkü markette herhangi bir indirim söz konusu değildi. Onlara nazaran akaryakıtta ya da enerji konusunda Dolar yükseliyor diye zam yapıldı fakat Dolar düşünce de herhangi bir fiyat düzenlemesi yapılmadı. 1 ay önce ÖTV’den vazgeçiyorum diyen hükümet, iki gün önce ÖTV’yi tekrar getirdi. Hâl böyle olunca akaryakıtta indirime gidilmedi. Gıda tedarikçileri de benzine indirim gelmeyince market fiyatlarını ister istemez düşüremedi. Ben yayından önce mahalle bakkalına gittim, fiyatları inceledim. Bir kg bulgur 16 ₺, mercimek 35 ₺,  kuru barbunya 21, börülce 18 ₺, nohut, fasulye 30 ₺, süt 12 ₺, patates 6, salatalık 12 ₺. Kısacası döviz kurları düşse de bazıları zengin oluyor ama olan her zaman halka oluyor” şeklinde konuştu.