“Aşı olmaya gidin, hem de koşarak gidin”

Almanya’da Omicron varyantı ile mücadelede yeni kısıtlamalar kararlaştırıldı. 3. doz aşı olmamış olanlara restoran ve kafelere girişte test zorunluluğu getirilirken, FFP2 maske takılması, evden çalışılması ve sosyal temasların önemli ölçüde sınırlandırılması istendi. Omicron’a karşı en etkili korumanın ancak 3. doz aşı ile sağlanabildiğini söyleyen Başbakan Scholz, yeni varyantın büyük bir hızla yayılmakta olduğu konusunda uyardı, “Aşı olmaya gidin, hem de koşarak gidin” dedi.

TÜRKİYE DE DURUM DA  AYNİ

Scholz un bu uyarısı Türkiye de son günlerde hızla artan vaka sayıklarını da aklagetirdi.Bilim adamları Omicron un yayaılımının tehlşkeli boyutlara ulaşmakta olduğunu ve bir an önce ciddi ve kalıcı tedbirler alınmasının gerektiğin bununda ilk şartını aşı olduğunu belirtiyorlar.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Omicron varyantının tehlikeli olmadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyerek “Aşı olmaya gidin, hem de koşarak gidin” çağrısı yaptı.

Hızla yayılan varyanta karşı alınacak önlemleri eyalet başbakanlarıyla görüşen Scholz, sonrasında düzenlediği basın toplantısında alınan kararları açıkladı.

Aşı yaptırmayanlara karşı kısıtlamaları sertleştirdiklerini, sosyal temasları büyük ölçüde sınırlandıracak önlemler kararlaştırdıklarını söyleyen Scholz, bu önlemlerle “krizi aşmaya çalışacaklarını” vurguladı.