Erken değil ,hemen seçim

Ender YOLDAR

Türkiye son 19 yıl dahil ,hiç bir dönemde böyle bir ekonomik kriz görmedi,yaşamadı.

Yılbaşına bir gün kala yapılan korkunç zamlar yeni yılın ilk günlerinde de hız kesmeden devam ediyor.Bu zamların piyasaya asıl yansımalarının  ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkması bekleniyor.

Olayın artık ekonomi gündeminden çıkıp siyasi bir gündeme doğru dönüştüğü ve bu krizden erken değil hemen,derhal seçimle kurtulmanın mümkün olabileceğinin  yüksek sesle konuşulmaya başladığı görülüyor.

19 yıldır ülkeyi yöneten AKP nin ve AKP ye kayıtsız şartsız biat etmiş bir görüntü veren en büyük destekçisi MHP nin ,seçimlerin zamanında yani 2023 Haziranında yapılacağını ısrarla söylemesine rağmen kamuoyunun büyük çoğunluğunda; seçimlerin bu yıl içerisinde Mart ,Haziran,veya Kasım aylarının birinde yapılabileceği beklentisi var.

Bize göre de Türkiye’ nin bu krizden geçebilmesi ve önünü görebilmesi için acil çözümün erken hatta derhal seçim olduğu kanaatindeyiz.

Çünkü yapılan çoğu anketlerde halkın yarısından fazlasının artık bu iktidara güvenmediği sonucu çıkıyor.

Oysa Hükümetin yeni atanan ve atandığı günden beri halka umut aşılamaya çalışan Maliye ve Hazine Bakanı bile başarının en büyük iki şartının ”GÜVEN ve İSTİKRAR ”olduğunun altını çiziyor.

Sokaktaki vatandaş son zamanlarda ekonomi kurallarına ters düşen uygulamaları ve sonuçlarını gördükçe bu iktidara olan güvenlerini kaybediyor,umutları ise çoktan tükendi bile.

Bugün yaşanan yüksek  enflasyona rağmen adeta enflasyon yokmuş gibi davranan, hayat pahalılığını bire bir yaşayan halktan, TUİK vasıtasıyla ve ellerine geçirdikleri medya kanalıyla ,gerçek rakamları gizleyen bir iktidara güven duymak mümkün mü ?

Hayat pahalılığı altında inim inleyen,ezilen kitlelerin ,bu iktidardan beslenen bir avuç azınlığın emellerine hizmet için daha fazla dayatılması, demokratik ülkelerde büyük sancılara ve telafisi imkansız sonuçlara yol açar.

Erken seçim isteyen muhalefete hakaret edip ,kendisine oy veren seçmenlere övgüler dizerken ,vermeyenlere hakaret edip onlara ”Zillet”demek ,daha da ileri gidip  neredeyse yurttaş  bile saymamak hangi demokrasi ile bağdaşır ?

Böyle zamanlarda en güzel ve en demokrat yol seçimlere ,yani halkın hakemliğine ,milli iradesine gitmektir.Hem de daha fazla beklemeden; erken değil,hemen.

Ender YOLDAR