”Devletin itibarına darbe vuran bir açıklama”

CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığınca, parti genel merkezinde düzenlenen “Kadın İstihdamı Buluşması” etkinliğine katılan Kemal Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Avrupa Konseyi’nin Osman Kavala kararına ilişkin açıklaması da sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Bu açıklama, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin itibarına darbe vuran bir açıklamadır. Bu açıklama şunu gösteriyor, ‘Bizim ülkemizde anayasa yok, yasalar yok, biz uluslararası sözleşmeleri tanımayız. Biz sadece kendi ülkemizde, ülkemizi dilediğimiz gibi yönetir ve arzu ettiğimiz mahkemeden, arzu ettiğimiz kararı çıkartırız.’ anlamına geliyor. Eğer siz bir anayasa yapmışsanız anayasada düzenlemeler varsa o anayasaya göre Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyacaksanız ve ‘Bunu zorunlu olarak bütün yargının uygulaması gerekiyor.’ demeniz gerekirken, ‘Hayır biz bunlara uymayacağız.’ demeniz, ‘Bizim ülkemizde otoriter yönetim var, ben ülkemi istediğim gibi yönetirim siz ne derseniz deyin’ anlamı çıkar.