”Bu akan kanın artık durması lazım”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Moskova’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. İki bakan, görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Çavuşoğlu  “Türkiye olarak tutumumuz net. Bu akan kanın artık durması lazım. Tansiyonun düşürülmesi için üzerimize düşeni yaptık. Bölgedeki şartların zorluğuna rağmen diplomasiye olan inancımızı kaybetmedik. Belarus’taki görüşmeleri destekliyoruz ve olumlu sonuç getirmesini temenni ediyoruz” dedi.

”Önceliğimiz  Mariupol daki vatandaşlarımızın tahliyesidir diyen ” Dış işleri Bakanı  Çavuşoğlu Türkiye’nin net tavrının altını çizerek, “Ukrayna’daki savaşın başından bu yana net bir tutum takındık. Diplomasiye alan açılması konusunda üzerimize düşeni yaptık. İnsani ve kalıcı ateşkesin sağlanması için çaba sarf ediyoruz” dedi.

Türkiye’nin Ukrayna’daki durum konusunda yapıcı bir yaklaşım sergilediğini belirten Lavrov, ise  “Harekatımızın hedefi Ukrayna’nın silahsızlandırılması ve faşist ideolojiden temizlenmesi. Ankara pragmatik, dengeli bir tutum izliyor. Rusya’ya uygulanan yaptırımlara katılmadı” dedi.