SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİDİR

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ ÖZLÜK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİDİR

İYİ Parti Çankırı İl Başkanı Aydın Akbaş, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum” dedi.

Sağlık çalışanlarının toplum sağlığı için gece gündüz çalıştığını ifade eden Başkan Aydın Akbaş, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Beni Türk hekimlerine emanet ediniz’ demiştir. Doktorlarımız ve sağlık çalışanlarımız oldukça kutsal bir görev yapıyorlar. Doktorlarımızın ve diğer sağlık çalışanlarımız, karşılaştıkları zorluklara göğüs gererek bu saygın ve onurlu mesleği büyük bir özveri ile yürüttüklerini hiç birimiz unutmamalıyız. Şiddete maruz kalan, özlük haklarında talepleri göz ardı edilen, hak ettiği ücreti alamayan sağlık çalışanlarımızın haklı taleplerini ne yazık ki iktidar görmezden gelmeyi tercih ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Doktorlar az para aldıkları için ayrılıyorlarmış, varsın gidiyorlarsa gitsinler” diyor. Sağlık çalışanlarının salgın sürecinde göstermiş olduğu özverili çalışmalar bu sözle çöpe atılmış oluyor. Sizler bu şekilde açıklamalar yaparsanız, bu durum sağlık çalışanlarına şiddet olarak geri dönecektir. Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının taleplerinin büyük bir kısmı halk sağlığı içindir. Bunu görmeli ve gerekli adımlar atılmalıdır. Tabiki burada da sağlık çalışanlarının haklı talepleri olan özlük haklarındaki iyileştirmeler de yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

MEHMET ALİ UYKUR: SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

İYİ Partili İş İnsanı ve Milli sporcu Mehmet Ali Uykur, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Sağlık çalışanlarının önemine değinen İYİ Partili İş İnsanı ve Milli sporcu Mehmet Ali Uykur, “Halkımızın, huzurlu ve mutlu bir yaşam sürebilmeleri için en önemli varlıkları akıl ve vücut sağlığıdır. Bunun sağlanabilmesi içinde sağlık çalışanlarımıza önemli görevler düşmektedir. Sağlık çalışanlarımız da toplum sağlığı konusunda özveri ile gece gündüz görevlerini yapmaktadır. Toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.