”Erdoğan ‘Gezi’ kelimesinden hep korkmuştur” 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Gezi’ kelimesinden korktuğunu belirterek, ‘şahsi intikam’ peşinde olduğunu söyledi.

Gezi protestolarına desteğini bildiren Akşener, sözlerini “Kahrolsun istibdat, kahrolsun zulüm! Yaşasın hürriyet, adalet, müsavat ve meşveret” diyerek bitirdi.

TBMM’deki grup toplantısında,konuşan ve  hapis cezalarını ‘yargı trajedisi’ olarak nitelendiren Akşener, “Gezi, Türk gençliği için yalnızca bir protesto değildir milli şuurun da ayağa kalkmasıdır” dedi.

Kavala’nın daha önce beraat kararlarına dikkat çeken Akşener, “Meselemiz Osman Kavala değildir. Kavala, mevcut yasalarla zaten aklanmış mahkeme bunu kabul etmiştir. Meselemiz bugün her bir ferdin engellenemez temel haklarının elinden alınmasıdır” dedi.

Protestoları, ‘Gezi direnişi’ olarak tanımlayan Akşener, “Kafa yapısı, özgürlüğe, milli birliğe, hukuk devletine, gönlü de, vatan sevgisine yabancı olan Sayın Erdoğan’ın, Gezi direnişine, iyi gözle bakmasına imkan yoktur. Bu sebeple, ‘Gezi’ kelimesinden hep korkmuştur” dedi.