KURTULUŞ VE ŞİFA AYI RAMAZAN

-KURTULUŞ VE ŞİFA AYI RAMAZAN-
  Nevzat AKSOY
   Değerli okuyucularımız,
Maneviyat dünyası-
nın kalpleri yumuşatan iklimi mübarek Rama-
zan ayına tekrar kavuşmanın  heyacanı ve  se-
vinci müslüman dünyasına bir ışık gibi yeniden
insan ve insanlığın dirilişi ve kendini bulması
için kapılarımızı çalmayı  ve gönüllerimizi feth
etmeye  bir fırsat ayı olarak müslüman dünya-
sının imdadında tüm güzelliğiyle gene sınır ta-
nımıyor.
       Ramazan ayı, dinimizce yüce ve kutsal kabul edilmiş mübarek/uğurlu bir aydır. Kutsiyeti ve fazileti Kur’an ve sünnet ile sabit olan Ramazan ayı, aynı zamanda “on bir ayın sultanı” olarak kabul edilmektedir. Rahmet, bereket ve oruç ayı olan Ramazan; kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhlarımızın güzel öğütlere ve uyarıcı telkinlere açık olduğu, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendiği kutsal ve uğurlu bir aydır. Ramazan, Kur’an-ı Kerim’de açıkça adı geçen mübarek bir aydır. Bu ayda âlemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed’e, kıyamete kadar insanlığa ışık tutacak olan Kur’an-ı Kerim indirilmeye başlanmıştır.
   Ramazan, içerisinde insanlık için bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’ni içinde barındıran kutlu bir aydır. Sevgili Peygamberimizin deyişiyle; Ramazan, evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu ise cehennem ateşinden kurtuluş ayıdır. Her kim, bu ayda idaresi altında bulunanların iş yükünü hafifletirse, Allah ona mağfiret eder ve cehennem azabından kurtarır. Ramazan, oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevini ifa edip ubudiyet zevkini tatmanın başarıldığı eşsiz bir aydır. Ramazan, âlemlere rahmet olarak gönderilen son elçi Hz. Muhammed’e peygamberlik görevinin verildiği aydır. 610 yılı Ramazan ayının 27. gecesinin sabahında Cebrail tarafından ilk vahiy “Oku” emriyle kendisine bildirilmiştir.
         Ayrıca Ramazan, Bedir kahramanlarının küfür ordularına karşı verdikleri İslam’ın ölüm kalım savaşının kazanıldığı kutlu zafer ayıdır. Ramazan, Allah’ın yardımıyla Mekke’nin fethedildiği ve insanların dalga dalga Allah’ın dinine girmeye başladığı büyük bir değişime sahne olan bir aydır. Bakara Suresi’nin 185. ayetinde Yüce Allah şöyle buyuruyor: Ramazan ayı öyle bir aydır ki onda Kur’an indirildi. Kur’an ki insanlara yol göstericidir. Doğruyu eğriden, hakkı batıldan ayıran delillerin kaynağıdır. Kim o ayda bulunursa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta yahut yolcu olursa başka günlerde sayısınca tutsun. Allah sizin için kolaylık ister. Zorluk istemez.”
        İşte değerli okuyucularımız aslında Hz Ali’
nin deyşiyle günahsız geçen her günümüz bi-
zim için bir bayramdır.İşte insanlık Ramazan
ayının bolluk ve bereketiyle bir nevi bayramını
yaşamaktadır.Bu Bayram ki kurtuluş için in-
sanlığın paslanmış kalplerinin  kötülüklerden arınmasına, merhamet ve vicdani duyguların
yeniden kabarmasına bir ilaç olarak şifa ver-
ye devam ediyor.21.yüzyılın dünyayı ve insan-
lığı esir alan maddiyatçı ikliminde, bu imdada
yetişen maneviyat  ikliminin sultanı Ramazan
ayının, maddiyatçı anlayışı, maneviyat ikliminin
esintileriyle dünya ve dünyalık sevgisinden  ta-
mamen koparıp, kurtuluşun tek reçetesi olan
kuran ve sünnete daha da yaklaştırıp, hakikat
ve Yüce Rabbimizin istediği bir kul olma yolun-
da yeniden taze bir kan, ve yeniden bir uyanı-
şın, şifası olma dileğiyle hayırlı Ramazanlar di-
liyoruz.
Saygı ve sevgilerimle