Akşener .İngiliz iş birlikçileri gitti ,yerine yerliler geldi

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla konuşmasının tamamında gençlere seslendi.

Akşener,  “19 Mayıs 1919’un üzerinden geçen, 1 asrın ardından; İşgalcilerin adı değişmiş, işgal planı değişmemiştir. Yunanlı gitmiş; yerine, “keşke Yunan galip gelseydi” diyenler gelmiştir.

İngiliz iş birlikçileri gitmiş; yerine, yerli ve yabancı yandaşlar gelmiştir. Duyun-u Umumiye gitmiş; ama milletin hazinesine uzanan kirli eller, gitmemiştir.

Damat Feritler gitmiş; ama damatların sebep olduğu yıkım, değişmemiştir.

Kapitülasyonlar sonlanmış; ama Türk vatandaşlığını pazarlayanlar türemiştir. Topraklarımız, her gün, göz göre göre satılırken;

Milletimiz, “Öz yurdunda garip, öz vatanında parya” yapılmaya kalkılırken; Dün olduğu gibi, bugün de; Vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı, tehlike altındadır.

Kurumlarımız yıpratılıp, içleri boşaltılırken; Devletimizin itibarı, ciddiyeti ve hafızası, her gün yok edilirken; Dün olduğu gibi, bugün de; İktidar, sorumluluğunu yerine getirememekte, milletimizi yokluğa mahkûm etmektedir.

Ancak, her ne kadar; Hürriyeti elinden alınmış, tüm hakları, teker teker gasp edilmiş olsa da; Dün olduğu gibi, bugün de; Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır.” dedi.