Kadın Hastalıklarında Robotik Cerrahi Teknolojisi…

Kadın Hastalıklarında Robotik Cerrahi Teknolojisi…

Özel Sağlık Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Kadirağa, gelişen teknolojinin beraberinde getirdiği Robotik Cerrahinin bir çok kadın hastalıkları ameliyatında kullanılabildiğini söyledi.

Op. Dr. Hakan Kadirağa, Robotik cerrahinin hem hastaya hem de hekimlere birçok avantaj sunduğunu vurgulayarak, incelikli bir operasyon olan Histerektomi (rahim alınması) ameliyatını da başarıyla gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

AVANTAJ SUNUYOR

Robotik cerrahi tekniği hakkında bilgi veren Op. Dr. Kadirağa, “Bu yöntemle hastaların ameliyat sonrası daha az ağrı duyması ve normal yaşama daha erken dönmesi imkanı sağlanıyor. Üstelik açık ameliyata göre yara izi de az olduğu için estetik anlamda da avantaj sunuyor. Bunların yanında özellikle robotik kolların cerrahın el bilek hareketlerini birebir yapabilmesine imkan sağlaması, 3 boyutlu görüntü imkanı ile çok titiz ve kusursuz bir ameliyat imkanı veriyor. Robotik cerrahi ile hastalarımıza açık cerrahinin dezavantajlarından uzak ameliyat imkanı sağlıyoruz. Hastalarımızın tedavilerinde günümüz tıbbının tüm imkanlarını kullanarak onları sağlığına kavuşturmak için çalışıyoruz ” diye konuştu.

Robotik cerrahinin farklı kullanım alanları hakkında da bilgi veren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Hakan Kadirağa, “Histerektomi (rahim alınması ameliyatı), Myomektomi (myom alınması ameliyatı), Endometriozis cerrahisi (çikolata kisti ameliyatı), kanser ameliyatları, yumurtalık kisti ameliyatları gibi operasyonlar da bu grupta sayılabilecek başlıca cerrahi işlemlerdir. Özel Sağlık Hastanesinde deneyimli bir hekim kadrosu ve teknik ekiple birlikte teknolojik imkanlardan da faydalanarak kadın sağlığı alanında hizmetlerimizi sürdürmeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.