”Ülkeyi bu halden CHP kurtaracak ‘

  • CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ülkeyi bu halden kurtaracak olan partinin adı CHP’dir.dedi.
  • Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’teki grup toplantısında  yaptığı konuşmada  şunları söyledi:
  • Sığınmacılar konusunda hiçbir politika yok bu ortaya çıktı. Sınırlardan isteyen elini kolunu sallayarak çıkıyor. Emperyal güç talimat veriyor bunlar da paşa paşa yapıyor. Sığınmacılar konusunda oluşan politikasızlık ve ekonomide yaşanan buhran yan yana geldiğinde Türkiye derin bir krizin içine adım adım gidiyor. Bir toplumsal tepki oluşmuşsa bu çok tehlikelidir. Bunu kaşımamak, sonlandırmak lazım. Memleketi bu hale getirdiler. Erdoğan saat başı fikir değiştiriyor. Akıl, mantık, bilgi, planlama yok. Teslim etmişsiniz koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni istediği gibi oynuyor. CHP var, bu ülke sahipsiz değil. Sevgili halkım, biz birbirimize muhtacız. Yaşanan bu tabloyu tersine çevirmek zorundayız.
  • Avrupalılar rahat etsin diye bu ülkeye terörü getirdin. Avrupalılar rahat etsin diye sığınmacılara gettolar oluşturdun. Avrupalılar rahat etsin diye dokularıyla oynadın. Çık bunun hesabını ver!
  • 5 li çete olarak anılan gruba da seslenen CHP lideri şöyle dedi:
  • ‘Kılıçdaroğlu’nu davet ettik gelmedi’ diyor. Kılıçdaroğlu gider mi; asla gitmez. Kılıçdaroğlu’nu sen ne zannediyorsun? Kılıçdaroğlu 5’li çetenin değil, milyonların adamıdır, milyonların sözcüsüdür. Elektriği kesilen 4 milyon abonenin sözcüsüdür. Sen Kılıçdaroğlu’nu ne zannediyorsun? Sen ‘Kılıçdaroğlu’nu bekledim, gelmedi’ diyorsun. Geleceğim; ama sadece birisine değil; 5’inize birden geleceğim. Yemin olsun ki kaçacak delik bulamayacaksınız.”