Kadınlardan Erdoğan’a” SÜRTÜK ”davası

TİP İstanbul Milletvekili Kadıgil ve TİP avukatlarından Sedef Erken, Erdoğan hakkında ‘hakaret’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamalarıyla İstanbul Adalet Sarayı’nda suç duyurusunda bulundu.

‘Halka hakaretlerin hepsi tek tek sorulacak’

TİP’li kadınların suç duyurusu öncesi adliye önündeki açıklamasında konuşan Kadıgil, şunları söyledi: “Hepimiz çok sinirliyiz; tüm Türkiye’deki kadınlar, LGBTİ+’lar, erkekler olarak, bu Saray rejiminin faşizmine maruz kalan herkes gibi biz de çok sinirliyiz. Bugün Türkiye İşçi Partili Kadınlar olarak dilekçe sunmak amacıyla adliyeye geldik. Elimdeki dilekçeyi birazdan cumhuriyet savcılığına teslim edeceğiz.

Ankara’da suç duyurusunda bulunan CHP İzmir Milletvekili Kılıç’ın açıklamasıysa şöyle: ”AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın Gezi direnişine katılan yurttaşlarımız hakkındaki sürtük sözü nedeniyle kendisi hakkında suç duyurusunda bulundum. Gezi yargılanırken AKP’nin kayığına binen hakimlerin tutumlarını göreceğiz.”

ESKİ AKP Lİ KADIN BAKAN DA TEPKİLİ

2009 yılında Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı görevini yapan, şu an Deva Partisi Sosyal Politikalar Başkanı Selma Aliye Kavaf, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugünkü grup toplantısında Gezi Direnişi’ni örgütleyen 11 milyon yurttaşı hedef alan sözlerini eleştirdi.

Kavaf, “Talihsiz bir ifade… Şu anda hak, hukuk ve özgürlükler noktasına atılan adımların hepsinden geriye gidildiğini görüyoruz, yaşıyoruz” dedi