Batı Karadeniz yine SEL e teslim..

Sel İnebolu’yu vurdu..

Geçen senenin yaraları tam olarak sarılmazken şiddetli yağışların neden olduğu sel bugün de Kastamonu’ nun İnebolu ile ,Bozkurt  ilçesini ve Bartın’ ı vurdu.

Zonguldak- Karabük yolunun Yenice yolu nun zorunlu olmadıkça kullanılmaması uyarısı yapıldı.

İnebolu da 2 köprü yıkılırken derelerin taşması sonucu da çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde etkili olan şiddetli yağış nedeniyle ilçe merkezinden geçen çay taştı, köprüler yıkıldı. Çay kenarındaki binaların giriş katlarını su basarken, bölge halkı da üst katlara çıkmaları konusunda uyarıldı. Sinop’un Ayancık ilçesinde 3 köy tahliye edildi. Bartın’da ise Bartın Çayı taştı.

Meteorolojiden yapılan uyarıda bugün için Batı Karadeniz‘de aşırı yağışlar beklendiği, metrekareye 100 kg üzerinde yağış yaşanacağı vurgulandı. Doğu Karadeniz’de ise şiddetli ve çok kuvvetli yağış ile birlikte bazı yerlere metrekareye 76-100 kg arasında yağış düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan uyarılara göre gün boyu yağışların Zonguldak, BartınKastamonu, Karabük ve Sinop çevrelerinde aşırı olması, Sakarya, Bolu, Düzce, Çankırı, Çorum ve Amasya çevreleri ile Samsun’un batısında çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiği belirtildi. Özellikle aşırı yağış alması beklenen Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Karabük ve Sinop’ta ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgara karşı vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği uyarıları yapıldı.