“Üçlü muhtıra diplomatik bir zaferdir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsveç 73 teröristin iadesi için söz verdi” dedi.

Madrid’ de yapılan NATO zirvesinde konuşan Erdoğan “Üçlü muhtıra diplomatik bir zaferdir” dedi.

İsveç ve Finlandiya’nın verilen sözleri yerine getirmemeleri halinde veto durumuna ilişkin soruya cevap veren Erdoğan ; Tekrara gerek yok. Biz parlamentomuzdan bunu geçirmedikten sonra bu iş yürümez. Önce İsveç ve Finlandiya üzerine düşen görevleri yerine getirmesi lazım. Getirirlerse bunu parlamentomuza göndeririz ama eğer yerine getirilmezse göndermeyiz dedi.

Erdoğan düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

-Yaklaşık 40 yıldır terörle mücadele eden, binlerce evladını şehit veren bir ülke olarak oyalamalara tahammülümüz kalmamıştır. İsveç ve Finlandiya konusundaki süreçte kırmızı çizgilerimizi ortaya koyduk.

“MUHTIRA DİPLOMATİK BİR ZAFERDİR”

Salı günü İsveç ve Finlandiya liderleriyle dörtlü zirvemizi gerçekleştirdik. Bu bir başlangıçtır. Asıl olan verilen sözlerin tutulmasıdır. Bundan sonra süreci titizlikle takip edecek adımlarımızı ona göre atacağız.

Liderler düzeyinde bu yıl 3. kez bir araya geldik. Geleceğe yönelik bir vizyon oluşturmak için önemli bir fırsat oluşturdu. Ukrayna’ya desteğimiz şarttır. Tüm çabalarımız kalıcı ateşkesin ilanı içindir. Zirvenin dün ilk oturumunda Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski video mesajla bize hitap etti. Zelenski ve Putin ile düzenli temas halindeyiz. Çatışmalar uzadıkça maalesef can kayıpları ve yıkım da artmaktadır.