“Putin talimat verdi, şimdi Esad’la görüşecek”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’la görüşeceğine ilişkin haberlere değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Putin talimat verdi, şimdi Esad’la görüşecek. Ben söylüyorum görüşmüyor, Putin söylüyor görüşüyor” dedi’33 askerimizi şehit edenlerin ayağına gittik’

İktidarın son günlerde Suriye politikasında tavır değiştirdiğine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Suriye’de 33 askerimiz şehit edildi. Vuran Rusya’ydı. Devleti yöneten Erdoğan, 33 şehidimizin olduğu hafta nefesi Moskova’da aldı. Bizden özür dilenmesi gerekirken biz onun ayağına gittik, niçin? Emevi Camii’nde 24 saat içinde namaz kılacağız diyorlardı, bir baktık Suriyeliler bize gelmiş. Şimdi göndereceğiz diyorlar. Bu kardeşiniz söz verdi. En geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi onların özgür iradeleriyle kendi ülkelerine göndereceğiz.”

‘Putin talimat verdi’

Son zamanlarda iktidar cephesinden Şam yönetimiyle görüşmeleri yeniden başlatacaklarına ilişkin açıklamalar arttı. Erdoğan da son olarak “Bizim Esed’i yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok” dedi. Bunun üzerine basına Erdoğan’ın yakında Esad’la görüşeceğine dair bilgiler sızmaya başladı.