Bu kış çok soğuk ve karanlık olacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, elektriğe ve doğal gaza yapılan zamları değerlendirdi. CHP Ekonomi Masası heyeti ile birlikte Sivas’ta olan Akın, elektrik ve doğal gaza dün gece yapılan zamları “vicdansızlık ve insafsızlık” olarak niteledi. Zamlarla yurttaşların sırtına yeni yükler yük bindirildiğini söyleyen Akın, iktidarın zamları savaşa ve dünya piyasalarına bağladığını, ancak doğruları söylemediğini savundu. Akın, şunları söyledi:

“YANLIŞ POLİTİKALARLA BÜTÜN SIKINTI VE ZULMÜ MİLLETİN ÜSTÜNE YÜKLEYEN BİR İKTİDAR VAR”

“Kontratları zamanında yapmadıkları için, doğal gaz sözleşmelerini, fiyatlandırma formülünde oluşan belirsizliktir bu zamların sonucu. Siz, eğer doğal gaz kontratlarını zamanında yapmazsanız spot piyasaya mahkum olursunuz.  Bunu neden söylüyorum; açık ve net, dolar yıl başından bu zamana kadar yüzde 37 artmış. Peki BRENT petrol? Yüzde 28. Bakıyoruz; elektrik birinci kademede yüzde 95, ikinci kademede yüzde 200. Yani vatandaşın daha çok kullandığı noktada yüzde 200.

Doğal gaz yüzde 164-yüzde 273 oranlarında artış. Yani vatandaşın aklı ile alay eden bir iktidar var. Zam yapmayı politika zanneden, fakat yanlış politikalarla bütün sıkıntı ve zulmü, zammı da milletin üstüne yükleyen bir iktidar var.”

“NASIL ALTINDAN ÇIKACAK?”

CHP’li Akın, gelecek kışın zor geçeceğini ve yurttaşları kapkara bir kışın beklediğini aktararak şöyle konuştu:

“Hemen ama hemen önlem alınmalı. Sayın Genel Başkan’ımız daha önce söylemişti, ‘Karakış Fonu’ demişti. Kapkara bir karakış geliyor ve ‘kapkara bir kış fonu’na acilen ihtiyaç var. Bin 200 liraya çıktı fatura. 750 liraya çıktı elektrik. Doğalgaz bin 200… Nasıl altından çıkacak? Enflasyon almış başını gitmiş. Hâlâ vatandaşına doğru söylemeyen, millette devletin kurumlarına güveni bitiren beceriksiz bir AK Parti iktidarı var.

 

 

Kaynak:Cumhuriyet