Dijital Farkındalık ve Dijital Okur YazarlıkDİJİTAL AYDINLANMA

Dijital Farkındalık ve Dijital Okur YazarlıkDİJİTAL AYDINLANMA

Dijital bir ortamın aydınlanması, pazar verilerinin yapay zekanın gücüyle birleşerek,

tüketici iç görülerini körükleyen birleşik veriler halinde değerlenmesidir.

 

Peki Siz, Dijital Performansınızı Yükseltmeye Hazır mısınız?

Genç Girişimci Görkem Yalçınöz, yukarıdaki soruyu dijital dönüşümü yakın gelecek hedefine koymuş bütün firmalar için soruyor ve devam ediyor : ” Dijitalleşme neden önemli? Çünkü: nüfus gitgide artıyor ve buna bağlı olarak dijitalleşme de doğal olarak artıyor. Kısaca şöyle özetleyebiliriz: Her doğan 10 bireyden yaklaşık 7’si bir cep telefonu alacak 6’sı interneti ve sosyal medyayı aktif olarak kullanacak. Dijitalleşememiş bir organizasyon uzun vadede pazar kaybedecektir. Dünyanın en büyüklerinden, yüzyıllardan beri ayakta kalmış alman kökenli firmalarından biri dijitalleşmenin ne kadar önemli olduğunu göstermek için CTO yanında CDO pozisyonu da açmıştır.Bunu artık pek çok kurumsal işletmede görmeye başlayacağız.“

 

Dijitalleşmenin hayatımıza yoğun olarak girmesi ile bireylerin sosyal medya kullanımlarında da özel alan arayışının arttığını söyleyen Yalçınöz, mahremiyet ilkesinin öne çıktığı ve medya paylaşımının diğer sosyal medyalardan farklı olduğu Memories® isimli uygulamasının gizliliğe önem verdiğini vurguluyor. “Felsefesi olan bir sosyal medya uygulaması” olarak tanımladığı Memories® için genç bir ekip olduklarını ilave ediyor.

“Harika bir ekibiz, hepimiz alanlarımızda çok iyiyiz. Hem iç disiplinimiz hem de iç motivasyonlarımız yüksek. Birlikte çalışırken enerjimizin birbirimizi beslediğini biliyoruz. Birlikte çalışıyoruz, birlikte eğleniyoruz, birlikte öğreniyoruz.” Diyen Genç girişimci, Türkiye’nin sosyal medya kullanımında ilk 5’te olduğunun altını çiziyor. Fikrinin ve yazılımının tamamen kendine ait olduğunu belirten Görkem Yalçınöz, bireysel kullanıcıların dışında, Memories’®in firmaların kullanımı için yepyeni bir marketing alan sunduğunu da ilave ediyor.

Kanada – Montreal; McGill Üniversitesi Yazılım Mühendisliği bölümünden mezun olan genç girişimci bu yatırımı Türkiye’de yapmaktan gurur duyduğunu da sözlerine ekliyor.

Görkem Yalçınöz ; “Dijital dönüşümü ihmal etmeyin, genç insan kaynağı işletmenizin gönüllü öncüleri olacaktır” diye sözlerini nihayetlendiriyor.