Seçim öncesi ”MUHALEFETİ SUSTURMA ”yasası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada” Havuz medyasını besleyen AKP İktidarı şimdi de TBMM ne getirdikleri yasa tasarısıyla Muhalefeti susturma yasasını çıkarmak istiyorlar” dedi.

Grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Adaletin olmadığı bir yerde düşünce özgürlüğü, hak, hukuk olmaz.

Toplumu neden ayrıştırıyorsunuz, neden bölüyorsunuz? 

Yazı yazdı diye hapislere atılan insanların sesi olmak. Bunları yapmaya kararlıyız. En büyük gücüm, bu ülkenin gençleri yani sizlersiniz. 7,5 milyon gencimiz ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. 7,5 milyon gencin tarihsel bir sorumluluğu var.”

“Şu anda Türkiye’de iki tür medya var. Bir, gazetecilerin hakkını veren, eleştirel olarak olaylara bakan, özgürlükçü medya. Burada görev yapanlar gerçek anlamda birer gazeteci. Bu özgür medyada görev alan ve kalemini satmayan bütün gazetecilere buradan selamlarımızı saygılarımızı gönderiyoruz. Kalemini, dolayısıyla iradesini satan gazetecilere gazeteci denmez. Onun adına havuz medyası denir. Kalemini satan insandan gazeteci olmaz. Havuz medyasının neler yaptığını, toplumu nasıl kamplaştırdığını gayet iyi biliyoruz. Yalanın her türlüsünü rahatlıkla yazabiliyorlar, çizebiliyorlar, söyleyebiliyorlar.

GENÇLİK TEMSİLCİLERİ DE KATILDI
81 ilden gelen 600 gencin  doldurduğu grup toplantısında  “Gençliğin Umudu Kılıçdaroğlu” tezahüratları arasında konuşan Kılıçdaroğlu, kendisinden DNA testi isteyen MHP lideri Devlet Bahçeli ye de seslenerek ”güzel bir teklif ama birlikte yaptırmak kaydıyla” diye cevap verdi.
BAŞÖRTÜSÜ KONUSU
Kılıçdaroğlu  Baş örtüsü teklifi ile ilgili de şunları söyledi:-Yaralardan biri başörtü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Ama değişmeyi öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı.Bunu yasal bir düzenlemeye almak istiyoruz.Bunun için grup toplantımızdan sonra yasa teklifi vereceğiz.