“Türkçe düşünemiyorsan, O senin kapasite problemin”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,AKP’li Mahir Ünal’ın cumhuriyet karşıtı sözlerine  sert tepki gösterdi.

Akşener, “Türkçe düşünemiyor musun? O senin kapasite problemin. En küçük bir düşünme yetisine sahip oldunuz da Türkçe mi size engel oldu” dedi.

İYİ partinin grup toplantısında konuşan Akşener şunları söyledi:

*Her hafta yaptıkları abuk subuk çıkışlarla artık siyasetin çivisini çıkardılar. Erdoğan’ın son haftalardaki nefret dolu hezeyanlarına tanık oluyoruz. Geçen haftanın talihlisi Kürtler oldu. Eşit ve şerefli olan vatandaşları PKK’lı ilan etti. Kendisinden görmediği herkese karşı öfke duyan bu arkadaşların dışında cumhuriyet nefreti var. Bu ülkenin iradesine dair bastırtamadıkları düşmanlık hissediyorlar.

*AK Parti’nin bir Grup Başkan Vekili’nin ibretlik sözlerinde gördük. Bu arkadaşın her cümlesi ayrı bir patolojik vaka olan açıklamasını gördük. Rezalete bakar mısın bu sözde entelektüelin hezeyan dolu tespitlerine bakar mısınız. İşte size keşke ‘Yunan kazansaydı’ diyen ucube bir zihniyetin ortaya çıkışı. Biz ezelden beri Türkçe konuşuyoruz muhterem, yani cumhuriyet ile birlikte bizim dilimiz değişmedi. Sadece alfabemiz değişti, kültürümüzün gelişimindeki en önemli adımlardan biri oldu. Bir vekile anlatmak zorunda kaldığım için utanç duyuyorum. Bu düpedüz patolojik bir cumhuriyet düşmanlığına kılıf uydurmaktır. Türkçe düşünemiyor musun? O senin kapasite problemin. En küçük bir düşünme yetisine sahip oldunuz da Türkçe mi size engel oldu. Yuh olsun, yazıklar olsun. 20 yıl boyunca yapamadıklarını gider ayak yapmak için çabalıyorlar. Atatürk düşmanı, Türkçe düşmanı, gari milli bir düşüncede olduklarını da çok iyi biliyoruz.