6 lı Masa da ”AĞIRALİOĞLU ”rahatsızlığı !

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığını reddederken bunu eleştirenleri katıldığı bir programda sert sözlerle hedef aldı.

Ağıralioğlu’na CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’dan yanıt geldi: “Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker.”

Bu sözlerle ilgili Avrasya Araştırma’nın kurucusu Kemal Özkiraz ve Rawest Araştırma Genel Müdürü Roj Girasun siyasi analizlerde bulundu.

Artaştırmacı Girasun bu sözlerin ardından yaptığı analizde; “Siyasi Parti liderlerinin her birinin masada kendi adayliklarını önermeleri de muhtemel adaylardan birine rezerv koymaları da anlaşılabilir lakin kamuoyu önünde adaylardan birini sürekli itibarsızlaştırmanın anlaşılır tarafı yok. Bu rekabetçi ortam işbirliği arzusunu zehirliyor” dedi.

Anketör Kemal Özkiraz da, Girasun’un bu paylaşımlarını alıntılayarak bazı açıklamalarda bulundu. Özkiraz, “Kılıçdaroğlu’nun kazanmasından “şüphe duymuyorlar” aksine kazanacağından eminler. Meral hanımın bile kazanacağını gördüler ama “Başbakanlık” açıklamasından geri adım atamıyorlar. Adayın masadan çıkacağını biliyorlar, Akşener aday olsun demek yerine Kılıçdaroğlu olmasın diyorlar” ifadelerini kullandı.

Ağıralioğlu, katıldığı Karar TV programında Kılıçdaroğlu’nun aday gösterilmemesi gerektiğini, bunun sağ seçmende bir ‘kaygı’ oluşturduğunu iddia ederek, bu sözlerini eleştirenleri hedef aldı.

Ağıralioğlu’nun sözleri şöyle:

“Tayyip beyin konuşmalarında gördüğümüz, yıllardır sayın Kılıçdaroğlu’nu ısrarla karşısında görmek istiyor.  Ben kaybetme korkusunu dillendiriyorum; endişeli davranıyorum. Diyorum ki, ‘Acaba bu seçmen isteksizliğini gözardı etmesek mi? Bunu görmemiz lazım.’ Diyorlar ki, ‘Yavuz Ağıralioğlu, iktidar cenahının kulisini dile getiriyor.’ İktidar cenahının kulisi ne; böyle (Kılıçdaroğlu) karşısında  muhattap görmek istiyor. 

Sağ seçmenin oy isteksizliğini mavzu ediyorum; ben onu kastediyorum. Arkadaşların tahammülsüzlüğünden iş bana böyle bir suçlamaya geldi.  Nezaketsizliğe bak, hükümete ‘İstişareye kapalı’ diyenlere bak, hükümete, ‘Farkı seslere thammülü yok’ diyenlere bak, bize demokrasi vaadedenlere bakın hele siz… Ne güzel dünya ya… 

Efendim, ‘HDP’nin oyları var’ güzellemesinin arkasında, ‘Soykırım var’ diyenlere, ‘Devlet soykırım yaptı’ diyenlere, ‘Türk devleti kimyasal silah kullanıyor’ diyenlere, ‘Türk devleti narkodevlet gibi davranıyor’ diyenlere, çıtı çıkmamış adamlar, benim kaygımın üstüne atladılar.”

‘Evin reisi kulağını çeker’

Ağıralioğlu’nun bu sözlerine CHP Grup Başkanvekili Altay’dan da yanıt gecikmedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Ağıralioğlu’nun kulağını çekmesi gerektiğini’ söyleyen Altay, katıldığı TV100 programında şunları kaydetti: “Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker. Ben ne diyeyim daha bu böyle olmalı, bunu bekliyoruz. Bugün benim izlediğim video hoş bir video değil.”

Ağıralioğlu yanıt

Altay’a Ağıralioğlu, Twitter’dan yanıt verdi. Ağıralioğlu şunları yazdı: “Kendileri gibi düşünmeyenlerin kulağının çekilmesini istemek, iktidar iddiası olan bir parti için pek hayırlı ve de saygın bir heves değildir! Tam olarak bu üsluptan endişelenir seçmen.Biz, kulak çekmeyi ve çektirmeyi doğru bulmadığımız için İYİ Parti’deyiz! Herkes bilir ki biz, cesurlar hareketiyiz. Şahsiyetimiz ve tabiatımız icabı, nezaketle ve kimseyi kırmadan yapmaya gayret ettiğimiz siyaseti de memleket, millet hizmeti görürüz. Endişelerimizi ve hassasiyetlerimizi duymayanlar, kulaklarını iyi açmalı ve denileni doğru anlamalı.”