Konya Barınağındaki VAHŞET, ne ilk ne de son !

Konya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’nde hayvanların işkence edilerek öldürülmesi sosyal medyada infiale yol açmıştı.

Türkiye’nin en büyük ve en modern hayvan barınaklarından biri olarak lanse edilen  Konya Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları ve Rehabilitasyon Merkezi’nde toplanan sahipsiz hayvanlara yapılan bu işkenceler hayvanseverlerin büyük tepkisine yol açtı.

Konya’da barınaktaki hayvanlara işkence ederek ölümüne sebep olduğu gerekçesiyle tutuklanan zanlılar, başına kürekle vurdukları köpeğin kendilerine saldırdığını o yüzden bunu yaptıklarını iddia etti.

 

Hayvansever Derneklerinin verdiği bilgilere göre  bir köpeğin başına defalarca kürek vurarak öldüren ve görüntüleri sosyal medyaya yansıyan Murat B. ile Sefa Ç. tutuklandı.

Murat B. ifadesinde barınakta sağlık teknisyeni olarak çalıştığını söyleyerek, hayvanlara parazit aşı ve ilaçlama uygulaması yaptıkları sırada söz konusu görüntülerde başına kürekle vurdukları köpeğin kendisine saldırdığını  iddia etti.