İran’da , gösterilerde ölen sivil sayısı 350’ye yaklaştı

İran’da,22 yaşında öldürülen Mahsa için başlatılan ve bir ayı aşkın zamandır süregelen  protestoları bastırmak için şiddeti artıran molla rejimi darbe üstüne darbe aldı. Son olarak Devrim Muhafızları komutanlarından Nadir Birami, Kirmanşah eyaletinde göstericilerle girilen çatışmada öldürüldü.  Albay Birami’nin, protestocuların güvenlik güçlerine yönelik saldırısında, bıçaklandığı açıklandı.

Ülke genelinde, rejim güçlerinin saldırılarında can kaybı da arttı. Ciroft kentinde kalabalığın üzerine yine ateş açıldı. Protestocuların karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Şiraz’da rejim polisi, Harezmi Üniversitesi’nin kütüphanesine girdi. Sosyal medyada paylaşılan ve bir öğrencinin darp edilerek yerde sürüklendiğini gösteren görüntüler büyük tepki topladı.

İze kentinde 10 yaşındaki Kian’ın polis kurşunuyla öldürülmesinin ardından, protestolarda öfke daha da büyüdü. Kereç kentinde Hamaney’e ölüm sloganları atıldı.

Protestolardaki can kaybına ilişkin ise İranlı resmi kaynaklar net bilgi verilmiyor. Ancak İran insan hakları örgütüne göre, gösterilerde ölen sivil sayısı 350’ye yaklaştı