Akşener:Milletimiz AK Parti’ye mecbur olmadığını gördü

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak kararı cezası sonrası, Saraçhane’deki toplantıya gitmesi sonrası gelişen tartışmalarla ilgili Partisinin Grup toplantısında konuştu.

Akşener “İstanbullunun iradesine vurulan darbeye karşı 2019’da olduğu gibi Ekrem kardeşimizle omuz omuza durmaya gittim. Bundan 20 sene önce yaşadığı haksızlık karşısında nasıl Erdoğan’ın yanına koştuysam bu sefer de Ekrem kardeşimin yanına koştum” dedi.

Akşener, Sözkonusu davayı ‘Akşener’in operasyonu’ olarak niteleyenlere ise “Sayın Erdoğan’a harbiden çok acıyorum. Bu kadar ahmaklar sürüsünü yanına nasıl topladı” dedi.

Akşener şunları söyledi:

-Millet iradesini yok sayıp demokrasiye indirmeye çalıştıkları darbe sonucunda İstanbul’u tam iki kere kaybettiler. Hala daha hezimeti hazmedememişler. Demokrasiyi içselleştirememişler. Bu sefer de Türkiye’yi kaybedecekler.

Geçtiğimiz çarşamba günü İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis ve siyasi yasak kararıyla AK Parti iktidarının millet iradesini bastıran bir vesayet rejimi olduğu bir kez daha açığa çıktı. Seçimle alamayacakları İstanbul’u yargı yoluyla almak için yine bir rezilliğin peşine düştüler. Kadınlara ‘sürtük’ demenin suç sayılmadığı bu ülkede İçişleri Bakanı’nın ‘ahmak’ sözünü iade etmek suç sayıldı.

Aslında haziran ayında görülen davada yargı kararını vermişti. Seçimleri iptal ettikleri gibi hakimi de iptal ettiler. Sonunda bu davaya ceza vermek için tüm Türkiye’yi taradılar. Sonunda AK Parti teşkilatıyla boy boy fotoğrafları olan bir hakimi atadılar. Bu karar Erdoğan’ın seçin gündemidir. Vesayetçi bir müdahaledir.

14 Aralık Saraçhane buluşması

İktidar mensupları sandıkta kaybettikleri İstanbul’u yargı gücüyle geri alma peşindeler. Yıllarca milletimize maraba muamelesi yaptılar. Nasıl bir şuuraltıdır… Bakın bugüne kadar duyduğum en iğrenç söz. Milleti nasıl görüyorlar… Milletin gözünden neden düştüler biliyor musunuz? Çünkü milletimiz AK Parti’ye mecbur olmadığını gördü. Millet İttifakı’nın kazandığı birçok şehirde bu gerçeği tüm çıplaklığıyla gördü. Kendisine hak ettiği hizmeti veren belediye başkanlarını gördükçe iktidarın tek derdinin kendi sefası olduğunu anladı. Muhalefetin güçlenmesinde Millet İttifakı’nın belediye başkanlarının katkıları yok sayılamaz. Bu yüzden de onlardan çok korkuyorlar.

Tam da bu nedenle onlara uzanan elleri kırmak değişime inanan herkesin boynunun borcudur. Ben de 14 Aralık’ta bu borcun gereğini yapmak için yola çıktım. İstanbullunun iradesine vurulan darbeye karşı 2019’da olduğu gibi Ekrem kardeşimizle omuz omuza durmaya gittim. Bundan 20 sene önce yaşadığı haksızlık karşısında nasıl Erdoğan’ın yanına koştuysam bu sefer de Ekrem kardeşimin yanına koştum.