”Asgari ücret daha imzalanmadan erimeye başladı” 

Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, bazı sermaye gruplarını eleştirerek bu grupların işçi değil köle aradıklarını söyledi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun İşçi Grubu Başkanlığı’nı yürüten Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, asgari ücrette gelinen durum ve sendikasının görüşlerini aktarmak için Türk-İş Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi.

Kavlak, 2022 yılı asgari ücret görüşmelerinin sonuçlarını değerlendirerek başladığı basın toplantısında, komisyonun toplandığı dönemde enflasyonun yüzde 21 olduğunu ve ‘o günün şartlarında’ asgari ücrette önemli artış olduğunu söyledi. Asgari ücretin vergi dışı bırakılması ile de artış oranının yüzde 50’yi aştığını belirten Kavlak, “Ne yazık ki, asgari ücret daha yürürlüğe girmeden fiyat artışlarının gölgesinde kaldı. Yani imzalanan tutanağın daha mürekkebi kurumadan asgari ücret erimeye başladı” dedi.

Kavlak ayrıca asgari ücretle çalışanların sayısının düşürülmesi gerekliliğine işaret ederek, “Asgari ücretin artırılması kadar önemli olan konu, ülkemizde asgari ücretle çalışanların sayısının düşürülmesidir. Asgari ücret kapsamının düşürülmesinin yolu ise, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılarak toplu pazarlık kapsamının genişletilmesidir” dedi.