Emekliye göre enflasyon artışı !

Milyonlarca emekli ve memur yeni yılda geçerli olacak zamları merak edilirken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon kasım ayında  2,88 artarken, yıllık bazda artış yüzde 84,39 oldu.

Oysa ayni gün ENAG gerçek enflasyonun yıllık % 170 ,aylık ise  yüzde 4.24  olarak açıkladı.

Emekliler ise yıl sonu yaklaşırken zam oranlarına ilişkin rakamları merak etmeye başladı.

Memurlar, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon rakamı zam oranında kritik önem taşıyor. Memurlar ve memur emeklileri bu rakama göre enflasyon farkı almaya hak kazanıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise 6 aylık enflasyon oranı kadar yeni yılda zam alıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre enflasyon kasım ayında  2,88 artarken, yıllık bazda artış yüzde 84,39 oldu.

Temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemde enflasyon farkı yüzde 14,04 oldu.

Böylece temmuzda yüzde 7 zam alan memur, sözleşmeli personel ve memur emeklisi için 7 puanın üstünde “enflasyon farkı” oluştu.

Toplu sözleşme gereği memurlar ocakta yüzde 8 zam alacak. Buna yüzde 7,04’lük enflasyon farkı eklendiğinde bu rakam yüzde 15,04’e ulaştı.

Geriye dönük altı aylık TÜFE artışı kadar zam alan işçi ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranı da kasım sonu itibariyle yüzde 14, 04 oldu.

Ancak kesin rakamlar 3 Ocak’ta açıklanacak enflasyon rakamlarıyla netleşecek.

Şimdi emeklilerin gözü ve kulağı bu rakamların üzerinde bir refah payı düzeltmesi olup olmayacağı yönünde. Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  yılbaşında refah kayıplarını telafi edecek adımlar atacaklarını açıklamıştı.