”Hayat pahalılığı yaşamı çekilmez bir noktaya taşıdı”

EMEKLİLERE GERÇEK VE YAŞANABİLİR MAAŞ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ sosyal medya platformu twitter üzerinden yayınladığı videoda Partisi’nin emeklilerle ilgili çalışmalarını aktardı. Özdağ: ‘’Zafer Partisi olarak emeklilerimize söz veriyoruz; maaşlarınızı iyileştirecek, temel yaşamsal ihtiyaçlarınız için devlet garantisi verilecek.’’ dedi.

‘’Yaşanan hayat pahalılığı her bir Türk vatandaşının yaşamını çekilmez bir noktaya taşımıştır.

Çiftçisi, esnafı, memuru, işçisi kısacası genci, emeklisi, Erdoğan ve AKP hükümetlerinin uyguladığı yanlış ekonomi politikalardan dolayı zor durumdadır. Erdoğan ve AKP hükümetleri, Türk Milletinin alın terlerini bir taraftan 13 milyon yabancıya diğer taraftan KÖİ’ler üzerinden yandaşlara ve şatafa harcamaya devam etmektedir. ‘’

‘’Asgari ücret açıklandı, bundan emekçi rahatsız. Çünkü gıda ve ev kiraları uçmuş gitmiş, doğalgaz, elektrik gibi faturaları ise almış başını gitmektedir. Bunun yanında yaklaşık 14 milyon emeklimiz ise hayatta kalma mücadelesi vermektedir. ‘’

‘’13 milyon emeklimiz ise açlık sınırı olan 7.500 TL’nin altında bir maaş almaktadır.

Zafer Partisi olarak hayatları boyunca Türkiye için alın terini ortaya koyan insanlarımızın, emeklilik dönemlerinde hiçbir ekonomik sıkıntı çekmeden yaşamlarını devam ettirmesi gerektiğini düşünüyoruz.’’

Emeklilerimize Söz Veriyoruz
1.Maaşları düşük olan Emeklilerimizin en temel yaşamsal ihtiyaçları(barınma, elektrik, su, doğalgaz, gıda, vb…) devlet tarafından garanti altına alınacak.

Türk emekçisi emekli olduktan sonra çalışmak zorunda bırakılmayacak. Bunun için çalışmak zorunda kalan emeklilerimizden kesilen sosyal güvenlik destek primleri uygulamasına son verilecek.

2.AKP Hükümetinin Ekim 2008 tarihinden sonra düşürdüğü Aylık Bağlanma Oranı %70 seviyesine çekilerek iyileştirilecek.

3.Emeklilerimizin banka maaş promosyonundaki gelir adaletsizliğini sonlandırarak, daha yüksek banka promosyonu almalarını sağlayacak.

4.Ayrıca emeklilerimize Ramazan ve Kurban Bayramlarında ödenen Bayram İkramiyelerinin miktarı artırılarak, Bayram İkramiye tutarları emekli maaşları kadar ödenecektir.

5.Gurbetçi vatandaşlarımızın Türkiye’de emeklilik için prim ödeme ve emeklilik statülerindeki zorlaştırıcı ve ağırlaştırıcı koşullar kaldırarak, Türkiye’de emekli olabilmelerinin önünü açılacaktır.

6.Memur ve memur emeklilerinin aylıkları ile emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde 3600 ek gösterge ile ilgili gerekli düzenlemeleri yapılacaktır.

7.Malul vatandaşlarımız için malulen emeklilik sistemindeki meslekte iş gücü kaybı oranını yeniden belirleyip, %60 oranı makul seviyelere çekeceğiz.

8.Yerel yönetimlerde “Gençlik Meclisleri” gibi emeklilerimiz içinde “Emekli Meclislerinin’’ kurulması sağlanacak.

9.2008 yılı öncesi, vergi ve oda kaydı olup da BAĞ-KUR kaydı olmayan esnaf ve serbest meslek erbapları vatandaşlarımıza geriye dönük borçlanma ve ödeme imkânı getirecek. Zafer Partisi, Türk Milletinin çıkarlarını korumaya devam edecek. Türk Devletini Türk Milletine geri verecektir.