Yavaş,yavaş netleşiyor !

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, temel atma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “Temennimiz açılışa cumhurbaşkanı olarak teşrif etmeniz” diye seslenmesi ve ayakta alkışlanmasının siyasette yankıları sürüyor.

Altılı Masa nın adayını açıklamasına günler kala Yavaş’ ın bu çıkışıyla CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığının netleşmeye başladığı görülüyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın işaret etmesi üzerine genel seçimler için 14 Mayıs ihtimali kuvvetlendi. Ama partiler uzun süredir genel seçim yarışındaymış gibi sahalarda. Uzun süredir tartışılan konulardan biri de ‘altılı masa’nın ortak adayı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu’yla birlikte tartışmalara konu olan isimlerden Yavaş, bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi Batıkent Rekreasyon Alanı ve 10 parkın temel atma/açılış töreni için Ankara’da Kılıçdaroğlu’nu ağırladı.

Burada konuşan Yavaş, Kılıçdaroğlu’na seslenerek “Bu yıl içerisinde Batıkent rekreasyon alanının açılışını inşallah birlikte yaparız. Temennimiz cumhurbaşkanı olarak teşrif etmeniz” dedi.

ABB başkanının bu sözleri üzerine salondaki CHP’lilerden alkış koptu.