Mansur Yavaş’tan Deprem Bölgesine hizmet yarışı

MANSUR YAVAŞ AÇIKLADI: ABB’NİN KAHRAMANMARAŞ YERLEŞKESİNDE HUMMALI ÇALIŞMA

 

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Kahramanmaraş Yavuz Selim Mahallesi’ne yerleşke kurma çalışmaları devam ediyor. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla çalışmalar hakkında bilgi veren Mansur Yavaş, “350’ye yakın personel, 200’ün üzerinde iş makinesiyle Kahramanmaraş’ın hizmetindeyiz” dedi.

Deprem sonrası Hatay’da koordinasyon merkezi kuran Ankara Büyükşehir Belediyesi,  Kahramanmaraş Yavuz Selim Mahallesi’nde de yerleşke kurmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş, yerleşke alanını ziyaret ederek sağlık ekipleri, ilaçlama ekipleri ve ASKİ ekiplerinin bölgedeki çalışmalarını inceledi.

YAVAŞ: “ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Başkan Mansur Yavaş bölgedeki çalışmalar hakkında sosyal medya hesaplarından, “350’ye yakın personel, 200’ün üzerinde iş makinesiyle Kahramanmaraş’ın hizmetindeyiz. Sağlık ekiplerimiz, ilaçlama ekiplerimiz, ASKİ ekiplerimiz; altyapı ve temizlik araçlarımızla Kahramanmaraş yerleşkesinde hummalı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz” notunu paylaştı.

Ekipler bir yandan bölgede yerleşke kurulması için çalışmalarını sürdürürken bir yandan da depremzede vatandaşların barınma, gıda ve temel ihtiyaçlarını da karşılamaya devam ediyor.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DEPREM BÖLGESİNDE İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi enkaz kaldırma çalışmalarının başladığı Kahramanmaraş’ta dezenfeksiyon ve koku giderici ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş yapılan çalışmalar hakkında sosyal medya hesaplarında yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş’ta 23 araç ve 45 personelimiz salgın riskine karşı mücadele ediyor. Özellikle depremzedelerin kaldığı çadır kentlerde dezenfeksiyon ve koku giderici ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Sağlık ve güvenlik için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

            Ankara Büyükşehir Belediyesi enkaz kaldırma çalışmalarının başladığı Kahramanmaraş’ta olası bir salgın riskine karşı ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

                Konuyla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklama yapan ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Kahramanmaraş’ta 23 araç ve 45 personelimiz salgın riskine karşı mücadele ediyor. Özellikle depremzedelerin kaldığı çadır kentlerde dezenfeksiyon ve koku giderici ilaçlama çalışmaları yapıyoruz. Sağlık ve güvenlik için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” notunu paylaştı.

ABB’NİN “YEMEK VER” KAMPANYASI 3 GÜNDE 7 BUÇUK MİLYON TL’YE ULAŞTI

Ankara Büyükşehir Belediyesinin deprem sonrası “Bir Yemek De Benden” sloganıyla başlattığı “Yemek Ver” kampanyasına destek yağıyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş kampanyaya gelen destekle ilgili sosyal medya hesaplarından, “#YemekVer kampanyamız 3. gününde yedi buçuk milyon liralık desteğe ulaştı. Umutları iyilikle yeşerten vatandaşlarımızı sofralara birlikte bereket olmaya davet ediyorum” notunu paylaştı.

            Deprem sonrası Başkente gelen afetzedeler için Ankara Büyükşehir Belediyesinin “Bir Yemek De Benden” sloganıyla başlattığı “Yemek Ver” kampanyasına Türkiye’nin her yerinden destek geliyor.

3 GÜNDE 7 MİLYON TL DESTEK               

   ABB Başkanı Mansur Yavaş 3 gün içerisinde kampanyaya gelen destekle ilgili sosyal medya hesaplarından, “#YemekVer kampanyamız 3. gününde yedi buçuk milyon liralık desteğe ulaştı. Umutları iyilikle yeşerten vatandaşlarımızı sofralara birlikte bereket olmaya davet ediyorum” notunu paylaştı.

25 BİN DEPREMZEDEYE SICAK YEMEK VE KAHVALTI

   Bugüne kadar Başkent 153’ten yemek talep eden depremzede sayısı ise 25 bine yaklaşırken, kampanya kapsamında; kentlerine gelen depremzede vatandaşlara destek olmak isteyen Başkentliler, https://www.yemekver.org/ internet adresi üzerinden sipariş kahvaltı paketi 25 TL, yemek paketi 50 TL ve kahvaltı+yemek paketi 75 TL olmak üzere 3 farklı  seçenekten birini satın alabiliyor. Verilen siparişler ise BelPa Mutfak’ta günlük kahvaltı ve yemek paketleri AŞTİ’ye gelen ya da Başkent 153 üzerinden başvuruda bulunan afetzede vatandaşlara ulaştırılıyor.