“MİLLETİMİZİN DAYANIŞMA GÜCÜNE YASLANIYORUZ”

TGB DEPREM BÖLGESİNE GİDİYOR

Türkiye Gençlik Birliği’nin deprem bölgesine gitmek üzere hazırladığı  gıda, battaniye ve kışlık kıyafet yüklü kamyonlar yola çıktı. İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla’dan doldurulan kamyonlar başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere depremden etkilenen illere gidiyor.

 

Ankara’da Türkiye Gençlik Birliği Genel Merkezinde toplanan yardım malzemeleri, deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı. Üniversite topluluklarının ve gönüllülerin katkılarıyla yardım malzemeleri toplanmaya devam ediyor. TGB üyesi gençler, topladıkları malzemeleri AFAD ve Kızılay ile eşgüdümlü olarak bölgeye ulaştırıyor.

“MİLLETİMİZİN DAYANIŞMA GÜCÜNE YASLANIYORUZ”

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, bölgede çok sayıda TGB üyesi ve yöneticisinin bulunduğunu söyleyerek yardım çağrısını yineledi. Çetin, seferberlik çağrısını başlattıktan bu yana yardım malzemelerinin toplandığını ve araçların bölgeye gittiğini söyledi.

“Bir şişe sudan ekmeğe, bottan monta her türlü ihtiyaç devam ediyor. O yüzden hiçbir şekilde yardımları kesmeyelim, yapabileceğimiz yardımları yapmaya devam edelim. Biz de TGB olarak milletimizin bu seferberlik gücüne, dayanışma gücüne dayanarak bir seferberlik başlattık. Bugün İstanbul’dan, Ankara’dan, İzmir’den, Muğla’dan tırlarımız hareket ediyor. Bu ilk değil daha önce de tırlarımız çıktı, bölgeye ulaştı. Doldurdukça beklemeden hemen gönderiyoruz. Hepsini AFAD ve Kızılay’la ortaklaşa yürütmeye özen gösteriyoruz. Oranın koordinasyonunu, deplem bölgesinin disiplinini bozacak hiçbir adım atmamak lazım. Yetkililerle sürekli iletişim halindeyiz ve onların yol göstericiliğinde yardımlarımızı oraya ulaştırıyoruz.”

 

Kayan Çetin, yapılan yardımların Türk milletinin yardımlaşma değerini temsil ettiğini söyledi. Aynı zamanda deprem bölgesiyle ilgili olumsuz haberler paylaşılmasına ilişkin uyarılarda bulundu:

“Bu yardımlar aynı zamanda bir değeri temsil ediyor. O değer de Türk milletinin birlik ve beraberlik değeridir. Bugün en çok ihtiyacımız olan şey milletimizin tarihlere dayanan büyük birlik ve beraberlik gücünü harekete geçirmekti ve bu geçti. Birkaç olumsuz olaya odaklanıp Türk milletinin dayanışma gücünü tersine çevirmeye çalışan hiçbir algıya teslim olmayalım. Bizim milletimiz çok büyük bir millettir. Herkes, bölgemizde bir yarayı daha sarabilmek, bölgeye bir el daha uzatabilmek için seferber olmuş durumda. Biz de Türkiye Gençlik Birliği olarak elimizden geleni yapıyoruz.” 

 

“KIZILAY’LA TEMAS KURDUK DEPREM BÖLGESİNE GİDİYORUZ”

Kızılay ile iletişime geçtiklerini belirten ve gönüllü ekiplerini kurmaya başladıklarını aktaran Çetin, “Kızılayla tekrar temas kurduk. Kendileri bize bazı gönüllü ekipleri hazırlamamızı istediler. Çevremizde deprem bölgesine gitmek isteyen, yaraları sarmak isteyen çok fazla arkadaşımız var. Elimizden geleni yapmak için kolları sıvadık. Felaketin yaralarını ancak devletimizin otoritesiyle, devlet kurumlarının liderliğiyle sarabiliriz. O otoriteye karşı güvensizlik yaratan hiçbir algıya teslim olmuyoruz, olmayacağız. Yapabileceğimiz bütün yardımları, gönüllü faaliyetlerini hızla ilerletmeye devam ediyoruz.” dedi.

ÜNİVERSİTE TOPLULUKLARI DEPREMZEDELER İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI

Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük deprem sonrası Türk milleti seferber oldu. Başlatılan yardım çağrılarına üniversitelerdeki öğrenci toplulukları da dahil oldu.

Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden yüzlerce öğrenci topluluğu, üniversitelerini ve çevrelerini deprem yardım malzemelerini toplamak üzere deprem koordinasyon merkezine dönüştürdüler. Kurdukları deprem yardım ekipleri ile birlikte şehirlerini seferber eden gençler, afet bölgesine gidecek eşyaları özenle topluyorlar.

Ankara’da ODTÜ, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, HBVÜ ve Ankara Bilim Üniversitesindeki 23 öğrenci topluluğu depremden zarar gören vatandaşlarımıza destek olmak için çalışma başlattı.

Muğla’da Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, Türkiye Gençlik Birliği’nin önderliğinde topladıkları 2 kamyon dolusu malzemeyi deprem bölgesine gönderdiler. Çalışmalarını Muğla’da bulunan derneklerle de genişleten gençler, hem Kahramanmaraş hem de Hatay’a gidecek yardım malzemesi toplamaya devam ediyorlar.

İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, üniversitesinde bulunan Adalet Meslek Yüksekokulunu ihtiyaç malzemelerini toplamak üzere yardım toplama noktası olarak değerlendiriyor. Gün boyu yardım malzemesi toplayan öğrenciler daha çok kişiye ulaşmak için çalışmalarını sürdürüyor ve herkesi katkıda bulunmaya çağırıyor.