”Özgür basın değil, afeti cinayete dönüştüren sorumlular cezalandırılsın”

Mimarlar Odası Ankara Şubesi TELE 1 in 3 gün süreyle kapatılmasına büyük tepki gösterdi.

”Özgür basın değil, afeti cinayete dönüştüren sorumlular cezalandırılsın” diye yazılı bir açıklama yapan Oda’nın açıklamasında  şu görüşlere yer verildi:

-Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yapılan yayınları değerlendirmek için toplanan RTÜK’ün, Halk TV, Tele 1 ve Fox TV’ye program durdurma ve para cezaları vermesi kabul edilemezdir.  Halkın gerçekleri bilmesinden rahatsız olan iktidar,  özgür basını susturmak istemektedir.

Bilim insanları ve meslek odalarının uyarılarını dikkate almayan, deprem sonrasında koordine olamayarak vatandaşları ölüme terk edenler, RTÜK sopasıyla sansür ve baskı uygulamaktadır.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, 17 gündür çadır sorununa çözüm bulamayan iktidarın, depremde zor koşullarda görevi başında olan gazetecileri ve yayın kuruluşlarını cezalandırılmasını kınıyoruz. Sahi çadırlar nerede? Deprem bölgesindeki vatandaşlar elleriyle enkaz kazarken, insanlar çaresizlik içinde feryat ederken neredeydiniz?

Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak özgür basının yanındayız, iktidarın itaatkar ve yandaş medya yaratma sürecine karşı duran, halka gerçekleri anlatan ve depremzedelerin sesi olan Halk TV, Tele 1 ve Fox TV ile dayanışma içindeyiz. Gerçekleri toplumun bilmesine engel olamayacaksınız. Halkın haber alma hakkı engellenemez.