”ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN”

ÜLKEMİZİN BAŞI SAĞOLSUN

Ülkece acı bir güne uyandık. Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.4 şiddetinde gerçekleşen depremde, Hatay, Maraş, Adana, Urfa, Antep, Malatya, Diyarbakır başta olmak üzere pek çok noktada can kaybı ve yıkım yaşanmıştır. Ağır kış koşulları altında yaşanan depremde yitirdiğimiz tüm yurttaşlarımız için başsağlığı ve yaralı vatandaşlarımız için acil şifalar diliyoruz.

Arama kurtarma çalışmalarının öncelikli olduğu bölgede, TMMOB İl Koordinasyon Kurulları aracılığıyla, illerde kriz masaları oluşturulmuş olup merkezi bir kriz masası da kurularak koordinasyon sağlanmaktadır.

İhtiyaç malzemeleri ve gerekli dayanışma organizasyonları konusunda TMMOB ve bağlı odaları, Mimarlar Odası Şubeleri, temsilcilikleri ve tüm birimlerimiz ile seferberlik halinde olarak üyelerimize ve kamuoyuna gerekli bilgiler hassasiyetle paylaşılacaktır.

Bu kapsamda, hasar tespitinde görev alacakların ivedi olarak belirlenmesi ve eğitimden geçirilerek bölgeye gönderilmesi ve  bölgedeki temel ihtiyaçların dayanışma içerisinde karşılanması çalışmaları planlanmaktadır. Görev almak isteyen üyelerimizin Şubemizle bağlantıya geçmesi hususunu bilgilerinize sunarız.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu