ABB’NİN ÜCRETSİZ İNTERNET UYGULAMASI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

ABB’NİN ÜCRETSİZ İNTERNET UYGULAMASI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR

  

Ankara Büyükşehir Belediyesinin başlattığı dijital dönüşüm atağı kapsamında hayata geçirdiği ücretsiz internet uygulaması büyük ilgi görüyor. Kent genelinde 73 noktada verilen ücretsiz internet hizmetinden 662 bin 736 vatandaş 5 milyon 547 bin 556 kez yararlanırken toplamda 2,5 milyon GB’tan fazla veri kullanıldı.

 

Başkentte dijital dönüşüm başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kent meydanları, rekreasyon alanları, ABB yurtları ve parklarda ücretsiz olarak uygulanan internet hizmeti vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın temel insan hakkı olarak nitelendirdiği ücretsiz internet projesinden 662 bin 736 vatandaş 5 milyon 547 bin 556 kez yararlandı. Ayrıca 2,5 milyon GB’tan fazla veri kullanıldı.

73 NOKTADAN İNTERNETE ERİŞİM

     Akıllı kent uygulamaları kapsamında vatandaşların hayatını kolaylaştırmayı ve ekonomik yönden destek olmayı amaçlayan ABB’nin ücretsiz internet hizmetinden kent genelinde 73 noktadan erişim sağlanıyor.

    Büyükşehir Belediyesi ücretsiz Wi-Fi ağına erişilebilmesi için 73 noktada vatandaşlar için uyarıcı tabelalar mevcut. Ayrıca yerli ve yabancı turistler dâhil tüm Başkentlilerin bu hizmetten yararlanabilmesi amacıyla “wifi.ankara.bel.tr” adresi üzerinden aktifleştirilen Wi-Fi bağlantısı olan noktalar, harita üzerinden görülebiliyor.

    Uygulamadan yararlanmak isteyen vatandaşlar cihazlarının Wi-Fi özelliğini kullanarak “Ankara Buyuksehir Wi-Fi” kablosuz ağına girmesi ve ilk kullanımda cep telefon numaralarını sisteme tanıtarak üye olması gerekiyor. Vatandaşlar üyelik işleminin tamamlanmasının ardından cep telefonuna gelen bağlantı şifresi ile kent genelinde uygulamanın geçerli olduğu her yerde internete bağlanabiliyor.