AKP yi ”Şimşek” çarptı !

Yaklaşık 11 yıl boyunca hükümette ekonominin pek çok alanında görev almış olan eski bakan ve başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, dün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinde aktif siyasete girmeyi düşünmediğini, söylemesi ve bunu daha sonra Twitterdan açıklaması Başkentte günün en çok konuşulan konusu oldu.

Siyasi kulislerde uzun süredir AKP’nin iki ay sonra yapılacak seçimler için Şimşek’e cumhurbaşkanı yardımcılığı görevinin teklif edilebileceği dile getiriliyordu.

“KENDİ ALANIMA GİREN KONUDA…”

Erdoğan ile AKP Genel Merkezi’nde akşam saatlerinde görüşen Şimşek dün Twitter’da, “Sn Cumhurbaşkanımız ile akşam saatlerinde Ak Parti Genel Merkezi’nde son derecede samimi bir ortamda görüşme fırsatım oldu… Kendi alanıma giren her konuda istenen katkıları vermeye her zaman hazırım. Ancak yurtdışında finans kuruluşlarındaki işlerim nedeni ile aktif siyasete girmeyi düşünmüyorum” dedi.

AKP sözcüsü Ömer Çelik de dün gece yaptığı açıklamada, Şimşek’in aktif siyaseti tercih etmesi halinde partideki tüm mekanizmaların kendisine açık olacağını ifade ederek Erdoğan’ın bakanlık, cumhurbaşkanı yardımcılığı veya danışmanlık gibi bir pozisyon teklifinde bulunmadığını belirtti.

Öte yandan Erdoğan-Şimşek’in sürpriz görüşmesi sosyal medya platformu Twitter’da gündem oldu. Yurttaşlar çok sayıda yorumda bulundu.