Mimar Sinan, ölümünün 435. yılında Ankara’da anıldı

Büyük usta Mimar Sinan, ölümünün 435. yılında Ankara’da saygıyla andı

Mimarlık örgütleri: Sinan’ın mirası; yapı üretim sürecinin ve planlamanın önemini gözler önüne sermiştirkentlerimizi yeniden ayağa kaldırmak için herkesi dayanışmaya davet ediyoruz

Mimarlık örgütleri, eşsiz yapıtlarıyla ülkemiz ve dünya mimarlığına esin kaynağı olan büyük usta Mimar Sinan’ı ölümünün 435. yılında, Ankara’da saygıyla andı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Türk Serbest Mimarlar Derneği (TSMD), Koruma ve Restorasyon Uzmanları Derneği (KORDER) ve Mimarlar Derneği 1927, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’ndeki (DTCF) Mimar Sinan heykeli önünde anma gerçekleştirdi.

Anmaya Mimarlar Odası Ankara Şube Başkan Yardımcısı Ali Atakan, Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Mimarlar Derneği 1927 Yönetim Kurulu Sekreteri Aktan Acar, Koruma ve Restorasyon Uzmanları Derneği Başkanı Özgün Özçakır, Karikatürcüler Derneği Başkanı Mimar Metin Peker ve mimarlık öğrencileri katıldı.

Mimar Sinan’ın bıraktığı değerlerin yaşatılarak korunması çağrısında bulunan mimarlık örgütleri, “Günümüz teknolojisine sahip olmayan Mimar Sinan’ın, bundan yüzyıllarca önce inşa ettiği yapılar, Kahramanmaraş merkezli depremlerde de ayakta kalarak depremzedelere sığınak haline gelirken, günümüzde yeni yapı stoğunda dahi ciddi yıkımların yaşanması, binalarda yapım ve üretim sürecinin önemini bir kez daha gözler önüne sermiştir” diyerek kentlerin yeniden ayağa kaldırılması ve Türkiye’nin gelecek yüzyılını karşılamak için herkesi dayanışmaya ve mücadeleye davet etti.

Sinan’ın, bundan yüzyıllarca önce inşa ettiği yapılar depremde ayakta kalırken, yeni yapı stoğunda ciddi yıkımlar yaşanmıştır