Gözler İmamoğlu’nda !

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili olarak saat 10 da bir açıklama yapacak.

TANJU ÖZCAN  İMAMAOĞLU ACİLEN CHP NİN BAŞINA GEÇMELİ

Seçim sonuçlarını değerlendiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’nun özellikle ilk turda yanlış yönlendirildiğini belirterek  İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun CHP’nin başına geçmesi gerektiğini söyledi.

Özcan’ın mesajı şöyle: ”Kılıçdaroğlu’na emekleri için teşekkür ederiz. Ama kendisini yanıltan, özellikle ilk turda yanlış yönlendiren, ‘o gitsin de biz gelelim’ diyen 3-5 zavallı, kendi menfaatlerini, ülke menfaatlerinin önüne koyan, yakın çevresindeki yalaka takım kaybetmiş ve ettirmiştir. Tarihi çağrımdır. İmamoğlu derhal CHP’nin başına geçmelidir.”

28 Mayıs ta oy verme işleminin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İmamoğlu, şunları söylemişti.

* “Bugünün Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasisinin adına sorunsuz ve problemsiz geçmesini bekliyoruz. Demokrasi mücadelemiz neredeyse 200 yıla yakın… 200 yıldır bu insanlar bireysel hakları için mücadele ediyorlar.

* İnsanlar umarız süreç içerisinde helalleşebilirler. Benim içimi yakıyor. Ben kimse hakkında iftara atamam. ‘Seçimde olur böyle şeyler’ cümlesini kabul etmiyorum. O bakımdan ben şu anda nasıl davranıyorsam, sahada da aynı şeyi söyledim.

* Herkesin oyuna saygı duyulur. Keşke siyasiler olarak toplumun talebine yönelik dil kullanılsaydı. Çok helalleşeceğimiz şey var. Peşini bırakmayacağım. Çünkü söylenen şeyler ağır şeyler.

* Demokrasi anlarının bir final, bir son diye bakmamak lazım. Yarın itibariyle yeni başlangıçlara sizleri yolculuğa uğurlarlar. Buradan hangi mesaj çıkarsa çıksın, sorgulanması, ders çıkartılması gereken mesajlarla doludur.”