Havacılık sektörü toparlanıyor…

Havacılık sektörü

toparlanıyor…

 

Necdet Buluz

 

Pandemi ile başlayan iki yıldır duvaklamadan sonra dünya havayollarında şimdi toparlanma başladı. Birçok ülkede taşımacılık sektörü eskiye dönüş gerçekleştirdi. Hatta bazı havayolu şirketleri daha fazla noktalara uçuş başlattı.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından yayınlanan verilere göre, 2023 yılının mart yılında hava yolu trafiği, 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 52,4 arttı fakat pandemi öncesi dönem olan 2019’un aynı döneminin yüzde 12 gerisinde kaldı.

Mart ayında iç hat trafiği bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 34,1 artarken, 2019’un yüzde 98,9’una ulaşabildi. Uluslararası trafik ise, Mart 2022’ye kıyasla yüzde 68,9 arttı ve tüm pazarlar, Asya-Pasifik bölgesindeki taşıyıcıların liderliğinde sağlıklı bir büyüme kaydetti.

Uluslararası trafik 2019 yılının aynı döneminin yüzde 81,6’sına ulaşırken doluluk oranı yüzde 81,3 ile Mart 2019 seviyesini 10,1 puan aştı.

IATA Genel Müdürü Willie Walsh, “2023 yılının ilk çeyreği, hava yolculuğu talebinde güçlü bir veriyle sona erdi. Yurt içi piyasalar aylardır pandemi öncesi seviyelere yakın seyrediyor. Ayrıca uluslararası seyahat için iki önemli geçiş noktası aşıldı. Birincisi, talep bir önceki aya göre yüzde 3,5 artarak pandemi öncesi seviyelerin yüzde 81,6’sına ulaştı. Buna, Çin’in yeniden açılmasıyla birlikte Asya-Pasifik taşıyıcılarına olan talebin neredeyse üç katına çıkması öncülük etti.

Öte yandan uluslararası yük faktörleri yüzde 81,3’e ulaştığı için verimlilik arttı. Daha da önemlisi, hem yurt içi hem de yurt dışı seyahat için bilet satışları, güçlü büyümenin Kuzey Yarımküre’deki en yoğun yaz seyahat sezonunda da devam edeceğine dair her türlü göstergeyi veriyor.” ifadelerini kullandı.

Barut Hotels bünyesindeki Lara Barut Collection, 2022 British Airways Holidays Müşteri Mükemmelliği Ödülü’nü kazandı. Tarafsız misafir değerlendirmelerine dayanan bu ödül, dünyanın dört bir yanındaki oteller tarafından sunulan hizmetleri, tesisleri ve müşteri deneyimlerini değerlendiriyor. Lara Barut Collection bu değerlendirme neticesinde toplamda 4.8’lik bir puan elde etti.

Bu arada İngiliz Havayolu şirketi British Airways Holidays  Türkiye’ye olan seferlerinde artışlar yaşanacak. Bodrum ve Dalaman’da doğrudan sefer sayıların artırılacağı ifade ediliyor. Havayolu şirketi başarılarından dolayı ödüllendirildi.

British Airways Holidays misafirleri yaptıkları değerlendirmede yine Barut Otels bünyesindeki Acanthus Barut Collection’ı da 4.7’lik bir puanla ödüllendirdi.

2016 yılından beri verilmekte olan bu ödüllerde, doğrulanmış müşteri inceleme platformu üzerinden tatilden dönen müşteriler ile bir anket yapılıyor; kendilerinden lokasyon, verilen hizmetler ve yapılan harcamanın karşılığına yönelik değerlendirmelerini 5 üzerinden puanlamaları isteniyor.

Bu değerlendirme neticesinde toplamda 4.8 puana ulaşan Lara Barut Collection müşteri deneyimi açısından büyük bir başarıya daha imza attı. Lara Barut Collection böylece British Airways Holidays müşterileri tarafından en yüksek puanlarla ödüllendirilmiş oldu.

Lara Barut Collection, Holiday Check Awards Ödülleri’nde “Dünyanın En İyi Sahil Otelleri” arasında ilk 10’a, “Dünyanın En İyi Her Şey Dahil Otelleri” arasında da ilk yirmiye girdi.

Lara Barut Collection, Booking.com tarafından misafir değerlendirmeleri neticesinde verilen Traveller Review Awards 2023 ödülünü 9,2 puan alarak kazandı. Tesis ayrıca “Bentour Ben Swiss Club 2023” ile de mükafatlandırıldı.

Lara Barut Collection, 1 Ekim 2022’de BAYOU Villas’ın açılışını gerçekleştirdi. BAYOU Villas, 25 bin metrekare alanda 24 özel villa ile misafirlerini ağırlıyor. 250 m2 ile 1.000 m2 arasında değişen alanlara sahip; 1, 2, 3 ve 4 yatak odalı villalardan her birinin kendi özel bahçesi, tatlı su ve deniz suyu ile doldurulmuş havuzları bulunuyor. BAYOU Villas misafirlerine 12 ay boyunca konaklama hizmeti sunuyor.