CHP de hesaplaşma !

Ender YOLDAR

Politika işte böyle bir şeydir.Kazanırsan hatada yapsan görülmez, ya da eleştirilmez,

Oysa  kaybetmeye gör. O zaman pusuda bekleyenler hemen ortaya çıkar ve kaybedenden haklı olarak hesap sormaya başlar.

Millet İttifakını kurarak başarabilmek için elinden gelen her şeyi yapan ve ”bu sefer kesin kazanacak ” gözüyle görülen seçimleri kıl payı olsa da kaybeden CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu Kurultay öncesi parti içindeki muhaliflerin ortak taarruzuna hedef oldu.

Elbette CHP de seçim sonuçlarını doğru yorumlayabilmek, dersler çıkarabilmek, önümüzdeki sürece daha güçlü girebilmek için sadece ”DEĞİŞİM” kelimesini  konuşmak yerine acilen bunun gereklerini yerine getirecek adımlar bir an önce atılmalıdır..

Özellikle son seçimde nerede hata yaptıklarının üzerinde titizlikle durarak kamuoyundaki eleştirileri ve talepleri dikkatlice takip etmeli ve  Mart 2024 te yapılacak yerel seçimler öncesi güçlü alternatifler ortaya çıkarmalıdır.

81 İl Başkanının yayınladığı bildiride de belirtildiği gibi ”Değişim, albenisi olan sihirli bir sözcüktür. Ancak kalıcı bir değişimi, dönüşümü sağlayacak olan kişilerden ziyade fikirler ve ilkelerdir. Kişi bazlı kurtarıcı söyleminden kaynaklanan, yapısal ve işleyişsel eksikleri içermeyen değişim taleplerinin sağlıklı bir sonuç doğurmayacağı ortadadır.”

Partilerde Genel Başkanlar  dahil hiç kimse  eleştiriden muaf değildir. Fakat bu  eleştiriler kişileri  itibarsızlaştırmaya yönelik olunca bunun iyi niyetten çok bir fırsatçılığa dönüştüğü intibaı uyandırır.

CHP yüz yıllık geçmişe sahip köklü bir kurumdur.,

 

Yerel seçimler öncesi CHP,  kendisini sorgulayacak, eksikliklerini tamamlayacak, demokratik bir parti tüzüğünü hayata geçirecek ve kurultaya gidecek bir ortamı yaratmalıdır.

Ender YOLDAR