İmamoğlu CHP de tepeden tırnağa ”DEĞİŞİM” de kararlı

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Değişimin sadece bir kurul, heyet değişimiyle olmayacağını hepimiz biliriz” dedi.

CHP de MYK da yapılan değişimden memnun olmadığını belirten İmamoğlu değişimin” tepeden tırnağa ”olması gerektiğini ima ederek şunları söyledi.

*Genel merkezinden, en ücradaki örgütüne kadar muhasebe şart. Siyasete girdiğimden beri toplumun beklentisini önde tutan bir süreç yaşadım. Bunu yaşamaya devam edeceğim. Her zaman milletimiz, ülkemiz, devletimiz her şeyin önünde durmuştur benim anlayışıma göre.

*Değişim meselesi önemli. Çok önemli bir kavram. Geçtiğimiz hafta, çok net olarak güçlü bir değişimden bahsetmiştim. Topyekün bir değişim, bir anlayış değişimi, köklü, detaylı bir değişim içeren kavramlar ifade etmiştim.

‘Aynı yerde devam ediyorum’

*Ben aynı yerde devam ediyorum. O değişim anlayışını en güçlü şekilde talep eder durumdayım. Yoksa değişimin sadece bir kurul, heyet değişimiyle olmayacağını hepimiz biliriz. Değişim ihtiyacını ben tariflemiyorum, toplum tarifliyor. Kulağını buna tıkayarak yol yürümek olmaz. Her kesimin ne istediğini anlamamız şart.

*Dokuz yılda üst üste üç seçim kaybettik ve bu seçimlerden sonra da aynı şeyleri yapıp yol yürüme gafletine kapılamayız.

*Ben o gün ne ifade etmişsem aynı yerde aynı duruşla yoluma devam ediyorum. Demokrasi de zaten onun için var. Hayatımızda olması gereken en önemli kavramın demokrasi olduğunu her zaman, her yerde söyledim.

*(Kılıçdaroğlu’yla görüşmesi) Bu duygu ve düşüncelerimi geniş kapsamlı kendisiyle paylaştım. İdeallerim uğruna her hususta görev almaktan asla çekinmem, çekinmedim. Demokrasinin bir neferi olmaya, her kavrama dönük mücadeleyi en üst seviyede vermeye devam edeceğim.