Ankara’da taksi ücretlerine yüzde 50 zam

Ankara’da taksi ücretlerine yüzde 50 zam geliyor

Akaryakıta gelen zamlar sonrasında Ankara’da taksiciler fiyat düzenlemesine gidiyor. İndi-bindi, açılış ve kilometre fiyatlarımıza yüzde 50’ye yakın zam geliyor. İndi- bindi ücreti 50 lira, açılış ücreti 18 lira, kilometre ücreti ise 15 lira olacak.

Cumhurbaşkanı kararıyla akaryakıtta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarları motorinde ve benzinde litre başına 5 lira ve LPG’de ise 4 lira zamlanması ulaşımda zam dalgasına neden oldu. Ankara’daki otobüs ve minibüs biletlerine gelen zamlardan sonra taksiciler de fiyat düzenlemesine gidiyor.

Elips Haber’den Deniz Dalgıç’ın haberine göre, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner, “Yedek parça, sanayi masrafları, trafik sigortası, Bağ-Kur gibi bütün bu kalemlere zam geldi. Her şeyin fiyatı artış gösterdi. Bununla birlikte akaryakıta da ciddi zam gelince esnaflarımız para kazanamayacak hale geldi. Dolayısıyla biz de indi-bindi ücretlerimize, açılış ve kilometre fiyatlarımıza aşağı yukarı yüzde 50’ye yakın zam yapmak durumunda kaldık” dedi. Zamdan önce indi-bindi ücretinin 30 lira, açılış ücretinin 12 lira, kilometre ücretinin ise 10 lira olduğunu söyleyen Yiğiner, “İndi- bindi ücreti 50 lira, açılış ücreti 18 lira, kilometre ücreti ise 15 lira olacak. Fiyatlar bu hafta sonundan itibaren uygulamaya başlanacak” diye konuştu.

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafın kullandığı akaryakıt ürünlerinden ÖTV alınmazsa bunun indirim olarak halka yansıyacağını ifade eden Yiğiner, “Taksiye binen ucuz biner, otobüse binen daha ucuz ücretle yolculuk yapar. Kamyona yük taşıyanlar maliyeti düştüğü için tarladan ürünleri daha uygun fiyata getirir. Ürünlerin fiyatı artmaz. Bu işin ticaretini yapan esnafa ya düşük ÖTV ile ya da ÖTV’siz akaryakıt imkânı sağlanırsa bu halka yansır” dedi.

Kaynak: https://www.elipshaber.