”Dini kendinize uydurmayın”

ALLAH’IN RAHMETİ, PEYGAMBERİMİZİN ŞEFAATİ, YAŞAYAN KUR’AN’IN IŞIĞI BİZE YETMEDİ Mİ?
NEVZAT AKSOY
                                                                  Değerli okuyucularımız ,
Kusursuz bir din, kutlu bir Peygamber, kıyamete kadar hükmü geçerli olan bir hazret-i kur’an-ı azimüşşan / hazret-i kur’ân-ı azîmüşşan yani şan ve şerefi büyük olan bir Kur’an-ı Kerim’e sahip olan sanşlı olan bir ümmetiz.Buna mukabil bu yüce dinin, iki cihan serveri Hz.Peygamberin, ve Kur’an’ı azimüşsanın bizlere varis bıraktığı, hakikatler ikliminden, büyük bir çoğunlukla uzak, habersiz, ve bir okadar da dinden uzağız. Gaflet ve dünyalıklara ne yazık ki aldanan, gırtlağa kadar günaha saplanmış, şefaat ve merhamet dini olan İslamın kucaklayıcı, ve kolaylaştırıcı tebliğ ve mesajlarıyla amel edip, bir türlü teslim olamiyoruz.             Kendimizi Allah’a havale etmiyoruz.Halbuki din teslim olmaktır.Bugûn teslim olunan bir din olmak degildir.Geldiğimiz  nokta insanların zarar ve ziyanda olduğu, dine uyması gerekirken, dini kendisine uydurma, sunni ve doğal olmayan bir yaşantıyla cebelleşen bir ümmetin gün geçtikçe kan kaybeden, uyanma-        dan amel defteri îşlenmiş günahların ağırlığından  şefaatle sonuçlanacak bir kurtuluşa da zarar verecek, ahiretimizi dünya ve dünyalıklara feda edeceğiz.
Öncelikle, Allah gaybı herkese bildirmez; ancak dilediği resul müstesna. Allahü Teâlâ bildirirse, Resulullah da gaybı, gelecekte olan şeyleri bilir.
Önce gelecekle ilgili ayet meallerini  büyük bir araştırma ve kaynak taraması ile siz değerli okuyucularımıza bir uyanışın ve temiz bir sayfanın açılması, şanslı bir dinin ümmetleri olarak, kurtuluşlarımıza birer vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.
Peygamberimizin gelecekle ilgili sözleri;
“Allah, müminleri bulunduğu şu durumda bırakmaz, temizi pisten ayırır. Allah size gaybı da bildirmez. Ama Allah Resullerden dilediğini seçip, ona gaybı bildirir. Artık Allah’a ve resullerine inanın, eğer iman eder, müttaki olursanız sizin için de çok büyük bir ecir vardır.” [Al-i İmran 179]
“O, gaybın bilgilerini [vahiy ile bildirilen gizli şeyleri sizden] esirgemez.” [Tekvir 24]
Resulullah efendimizin mucize olarak gelecekten haber verdiği (Bir zaman gelecek) diye başlayan hadis-i şerifleri  sürekli okumanızı özellikle tavsiye ediyoruz.
Özet olarak;Dini kendinize uydurmayın,siz dinin emirlerine uyun.