”Sözümüzü tutacağız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından  yaptığı açıklamada;  memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz”dedi.

Erdoğan açıklamasında memur ve emeklilere yapılacak zam oranına ilişkin “Sözümüzü tutacağız” diyerek “5 Temmuz Çarşamba günü enflasyon oranlarımız netleşmiş olacaktır. Biz de bununla birlikte memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

Araç fiyatları ve kira zamlarına ilişkin de mesajlar veren Erdoğan, şöyle konuştu:

Bu bayram döneminde özelikle depremzede kardeşlerimizi ihmal etmedik. Pek çok arkadaşımız bayramda deprem bölgesindeydi. Yalnız olmadıklarını kendilerine hissettirdik. 11 vilayetimizin tamamında ihya ve inşa çalışmaları devam ediyor. Yaptığı binalar depremden alnının akıyla çıkan TOKİ’miz bölgenin kalkındırılmasında öncü rol oynuyor. Giden canlarımızı geri getiremeyiz ama maddi kayıplarımızı telafi edecek imkan ve kudrete sahibiz. Deprem bölgesinde evleri yıkılan çok sayıda vatandaşın gelecek bayramı evlerinde karşılamasını temenni ediyoruz. Ekim-Kasım ayından itibaren deprem konutlarının teslimatına başlayacağız. Şehirlerimizi eskisinden daha güvenli hale getirene kadar durmadan dinlenmeden çalışacağız. Bizim ana gündem maddemiz deprem bölgesidir.