Vatandaşın ÖZEL bilgileri, birilerinin elinde !

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, 65 milyon vatandaşın kimlik, aile, dava, tapu, banka hesapları, hasta kayıt, kullandığı ilaçlar, soyağacı gibi pek çok bilgilerin illegal bazı internet sitelerinde gezdiğini söyleyerek; Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç’u suçladı.

Başarır şöyle konuştu:

-Şu anda e devleti kullanan 65 milyon vatandaşımız var. Peki e devlet bilgilerinde neler var? Adımız, soyadımız, TC’miz, banka bilgilerimiz, tapu bilgilerimiz, kullandığımız ilaçlardan tutun çocuklarımızın tüm kimlik bilgilerinden okul karnelerine kadar ulaşılabiliyor. Maalesef görüyoruz ki bu bilgiler birilerinin değil birden fazla internet sitesinin, birden fazla ne olduğu belirsiz kişilerin, kurumların elinde. İlk bana bu bilgeleri bir yazılımcı arkadaş getirdiği zaman, sitelerden birine kendi kimlik bilgilerimi girdiğim zaman dehşete kapıldım. Yargılandığım davalardan, çocuklarımın T.C. kimlik bilgilerine, resimlerinden, okul karnelerinden, üzerimizdeki tapulardan, hesap numaralarından, annemin, babamın, kardeşlerimin TC’lerine kadar tüm bilgilerin çıktığını gördüm. Ama ben bu bilgileri e devletten görmedim.

85 milyon vatandaşın bilgileri, birilerinin elinde. Sorun bu. İki; bunun sorumlusu kim? Saray ve sarayın Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı ve yönetimi. Hesap vermeliler.