30 Ağustos Zafer bayramı coşkuyla kutlandı

Büyük Zafer’in 101. yılı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Vatandaşlar 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama alanlarına akın etti.

Anıtkabir’de düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bakanlar ve kuvvet komutanları katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler, Aslanlı Yol’dan yürüyerek, Atatürk’ün mozolesine geldi. Erdoğan’ın, mozoleye çelenk bırakmasının ardından heyet, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okudu.

İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yılı, Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde gerçekleştirilen İstiklal Yürüyüşü ile kutlandı. Yürüyüşte; İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız gençlere eşlik etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene vatandaşlar ilgi gösterdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Aydın, Denizli, Uşak ve Manisa’da törenler düzenlendi.

Antalya’nın Kaş ilçesinde su altı belgesel yapımcısı ve görüntü yönetmeni Tahsin Ceylan ile ekibi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla  6 yıl önce batırılan Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) ait 45 tonluk tankın bulunduğu bölgeye dalarak  Atatürk posteri ve Türk bayrağı açtı.

Şanlıurfa’da Cumhuriyet Caddesi’ndeki törende halk oyunları ekibi gösteri sundu. Bartın’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla  kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Elazığ’da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla düzenlenen tören askeri birlikler, gaziler, öğrenciler, mehteran ekibi ile polis ve jandarma araçlarının resmi geçidiyle sona erdi.