”AKP VATANDAŞA GÜLMEYİ UNUTTURDU”

DP ANKARA İL BAŞKANI DELİKANLI:  AKP VATANDAŞA GÜLMEYİ UNUTTURDU

Demokrat Parti (DP) Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı AKP hükümetinin vatandaşa kaygıyı yüklediğini ifade ederek, her gün zamları düşünen vatandaşların gülmeyi unuttuğunu belirtti.

DP Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı açıklamalarda bulundu.

Ankara başta olmak üzere tüm Türkiye’de vatandaşın büyük sıkıntılar yaşadığını ifade eden Delikanlı, “Bugün sabah uyandığımızda tıpkı ÖTV zammında olduğu gibi tıpkı KDV zammında olduğu gibi yine benzine ve mazota ayrı ayrı zam geleceğini, 40 liralara dayayacağını öğrenmiş bulunuyoruz. Ankara’da gündem Türkiye’deki gibi. Yani değişen bir yok. Ülkeyi yönetenler Atatürk’ün bıraktığı topraklarda kurdukları saray içerisinde halktan kopuk yaşıyorlar Ankara’da. Bir de bu halktan kopuşluğu bu umursamazlığı bu görmezden gelmeyi her fırsatta dile getiriyoruz. Ankara’da Maalesef siyaset sadece ve sadece Sayın Tayyip Erdoğan’ın tekelinde yürüdüğü için bu farkındalığı yaratmaya meclisteki üç vekilimizle ve teşkilatlarımızla beraber sağlamaya çalışıyoruz. Vatandaşa gerçeği gelen gayreti gösteriyoruz.” dedi.

HEDEFİMİZ PARLEMENTER SİSTEME DÖNMEK

Demokrat Parti’nin hedefinin Saray rejiminden çıkıp yeniden parlementer sisteme geçmek olduğunu belirten Başkan Delikanlı, “Millet İttifakı’nın aslında temel olarak ortaya koyduğu parlamenter sisteme parlamenter sisteme bir an evvel dönme noktasındadır. 78 yıllık bir tarihe,  bir hikayeye sahip olan Demokrat Parti olarak bizler yeniden o parlamenter sistemi siyasette kullanılan enstrümanlarıyla hepsini bir araya getirerek yeniden vatandaş adına, millet adına, millete dönük olarak çalışması, birilerine beşli çetelere, bazı ailelere, bazı ürün gruplarına, bazı medya organlarına, değil. Sadece ve sadece millet odaklı, milletin ihtiyacı olan, milletin katma değer kazanacağı üzerinde eğitimde, sağlıkta, adalette, ekonomide, dış ilişkilerde, göçmen probleminde, sığınmacı probleminde, bunlarla alakalı olarak her bir programı ilgili genel başkan yardımcılıkları çerçevesinde oluşturdukları programlarla hayata geçirmektir. Demokrat Parti’nin amacı meclisteki vekillerimizle birlikte budur. “diye konuştu.

İnsanların artık birbirine günaydın demediğini kaldırımda yürüyen insanların birbirinin yüzüne bakmadığını aktaran Delikanlı, “Vatandaş yürürken önlerine bakmıyorlar. Ya da herhangi bir şey söylediğiniz zaman algılamıyorlar. Kendileri üzerlerine alınmıyorlar dahi. Çünkü kafasında başka bir şey var. Yani akşam eve giderken herhangi bir şekilde hanım acaba benden Bir şey isteyecek mi? Çocuk acaba benden bir şey isteyecek mi? Bu ay beni kiracı kiraya ödeyebilir miyim? Ev sahibi evden çıkartırsa ne yapacağım? Yarın dolmuşa bir daha zam gelecek mi? En düşük emekli maaşının 7500 lira olduğu, asgari ücretin 11 bin 400 lira olduğu işverenin sırtına yükü bindirerek insanlara sanki bağ bağışlamış gibi tavır yapan mevcut hükümet ve onun lideri bu insanlara kaygıyı yükledi. Bu insanlara gülümsemeyi unutturdu.” şeklinde konuştu.