Çankaya ‘da 9 YILDA 102 YENİ PARK, 85’TEN FAZLA TESİS YAPILDI

TAŞDELEN, 9 YILDA 102 YENİ PARK, 85’TEN FAZLA TESİS YAPTI

 

Ankara’nın en büyük ilçesi Çankaya’nın Belediye Başkanı Alper Taşdelen, 9 yılda 102 yeni park açarken, hizmet binaları, yüzme havuzları, buz sporları tesisi, kültür merkezleri, kütüphane, geri dönüşüm merkezi, engelsiz yaşam merkezi, kreşler ve pazar yerleri dâhil olmak üzere 85’ten fazla yeni tesis yaptı.

30 Mart 2014 yerel seçimlerinde % 64 oyla Çankaya Belediye Başkanı seçilen Taşdelen, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde ise Çankaya Belediyesi tarihinin en yüksek oyu olan % 73.48 ile bir kez daha başkan oldu. Göreve başladığı 2014’ten bu yana hiçbir ayırım gözetmeksizin tüm vatandaşların hizmetinde olan Taşdelen’in, açtığı parklar ve yaptığı kalıcı eserler dikkati çekti.

9 YILDA 102 PARK, 85’TEN FAZLA TESİS

Başkan Taşdelen’in, 9 yılda Çankaya ve Çankayalılar için yaptığı hizmetlerin listesi şöyle:

“102 yeni park, 3 yeni hizmet binası, 2’si kapalı yüzme havuzu, 1’i buz sporları salonu 3 yeni spor merkezi, 8 gündüz bakım evi, 16 Çankaya Evi, 3’ü yeni 4’ü yenilenen 7 kültür merkezi, 4’ü yeni, 7’si üzeri kapatılmış 11 pazar yeri, engelsiz yaşam merkezi, sosyal tesis, kütüphane, çocuk evi, bahar evleri, müzik atölyesi, çocuk teknoloji evi, öğrenci yurdu, dans merkezi, iş istihdam merkezi, kent ve tarım hobi evleri, bitki satış noktaları, geri dönüşüm merkezleri, gelişimsel çocuk oyun evleri, üretim ve lojistik tesisi gibi 35’ten fazla merkez.” Alper Taşdelen, Çankaya’yı kalıcı eserlerle Türkiye’nin gelişmişlik düzeyi en yüksek ilçeler sıralamasında zirveye taşımayı hedefliyor. Çankaya, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan İlçelerin Sosyo – Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması’na (İlçe SEGE-2022) göre, Türkiye’nin en gelişmiş ikinci ilçesi olmuştu.

YENİ YATIRIMLARLA DAHA GÜÇLÜ ÇANKAYA

Hız kesmeden çalışmaya devam eden Taşdelen’in, önümüzdeki dönemde Çankaya ve Çankayalıların hizmetine sunacağı eser ve tesisler ise şöyle:

“Bademlidere Cumhuriyet Parkı dahil 9 yeni park, Atatürk Kültür Merkezi, Abidin Paşa Köşkü Milli Mücadele Müzesi, Kırkkonaklar Çankaya Evi, Karapınar Çankaya Evi, Dilekler Çankaya Evi, Güneş Gündüz Bakım Evi, Uğur Böceği Gündüz Bakım Evi, Dostluk Gündüz Bakım Evi, Prof. Dr. Türkan Saylan Nikah Salonu, Balgat Pazar Yeri Yenileme ve Üst Kapama.”