HER ŞEY ;DÖRT DÖRTLÜK !

Bu sezon Avrupa kupalarında Türkiye’yi GalatasarayFenerbahçeBeşiktaş ve Adana Demirspor temsil ediyor. Ülkemiz UEFA ülke puanında sezona 13. sırada başlamıştı. Alınan sonuçlar ile birlikte Türkiye’nin yükselişi sürüyor.

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 2. ön eleme turu maçları tamamlandı. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde temsilcimiz Galatasaray sahne alırken, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ise Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor sahaya çıktı.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin galibiyetle tur atlamasının ardından Adana Demirspor ve Beşiktaş da sahadan zaferle ayrılarak bir üst tur biletini cebine koydu. Avrupa kupalarında oynanan maçlar sonrasında UEFA ülke puanı sıralamasında güncellemeler yaşandı. Kritik öneme sahip sıralamada Türkiye büyük bir yükselişe geçti.

GALATASARAY TEK GOLLE TURLADI

UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Galatasaray, 2. ön eleme turunda Zalgiris Vilnius ile karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar ilk maçta deplasmanda 2-2 berabere kaldığı rakibini İstanbul’da 1-0’lık skorla mağlup etti. Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 3. ön eleme turuna yükseldi.

FENERBAHÇE’DEN 9 GOLLÜ ŞOV

UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki temsilcilerimizden Fenerbahçe, 2. ön eleme turunda Zimbru ile karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertliler, ilk maçta rakibini 5-0’lık skorla mağlup etti. Fenerbahçe, ikinci müsabakada rakibini 4-0’la geçti. UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde tur atlayan taraf İsmail Kartal’ın öğrencileri oldu.

BEŞİKTAŞ HER İKİ MAÇI DA KAZANDI

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda KF Tirana ile eşleşmişti. Siyah-beyazlılar, İstanbul’daki müsabakada 3-1 mağlup ettiği rakibini deplasmanda oynadığı maçta da 2-0’la geçti. Beşiktaş bu sonuçla birlikte UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde 3. ön eleme turu oynama hakkı elde etti.

ADANA DEMİRSPOR TARİH YAZDI

UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Adana Demirspor, Romanya temsilcisi CFR Cluj’la karşı karşıya geldi. Mavi Şimşekler, Avrupa kupalarında oynadığı ilk müsabakadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Adana Demirspor rövanşta 10 kişi kaldığı mücadelede rakibini 2-1’le devirdi ve tur atlayan taraf oldu.

Kaynak:Hürriyet spor