SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR ÇOK ÖNEMLİ

ATALAY KAPTAN’DAN 7’DEN 70’E HERKESE SPOR TAVSİYESİ

Sağlık bir yaşam için sporun 7’den 70’e herkesin hayatında olmasının önemine dikkat çeken

Kaptan Fit Spor Merkezi Kurucusu Atalay Kaptan, bunun için alanında uzman antrenör ve spor salonlarının tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Herkesin vücut yapısının ve ihtiyacının farklı olduğunu dile getiren Kaptan, yaş, kilo, cinsiyet, sağlık durumu ve çevresel koşullara göre, kişiye özel programların uygulanmasının başarılı sonuçlar verdiğini kaydetti.

‘Yaz aylarında spor yapılmaz’ gibi bir önyargının doğru olmadığını anlatan Atalay Kaptan, “Yıl boyunca her mevsim spor yapılabilir. Yaz aylarında açık havada spor yapmak isteyenler güneşin etkili olmadığı sabah veya akşam saatlerini tercih etmeli. İnce ve terletmeyen giysiler kullanılmalı. Bol bol sıvı tüketilmeli. Bu miktar normalde gün boyunca 3 litre iken, yazın 4 – 5 litreye kadar çıkarılabilir. Kapalı mekanlarda ise zaten klimalı ortam olduğu için bir sorun yaşanmıyor” diye konuştu.

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN SPOR ÇOK ÖNEMLİ

Her yaştan insanın spor yapması gerektiğini hatırlatan Kaptan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Egzersiz aslında doğumdan itibaren başlıyor. Emeklemeye çalışan bir çocuk da aslında yürümek için antrenman yapıyor. Çocuklar 3 yaşından itibaren kendilerine uygun branşlarda spor yapabilir. Spor yapmanın bir üst sınırı ise bulunmuyor. Herkes yattığı yerden bile antrenman yapabilir. Şu anda günlük yaşamda teknolojinin getirdiği bir çok avantaj varken; bu rahatlığın getirdiği hareketsizlik ise dezavantaj yaratıyor. Çocuklar bilgisayar ve telefonlarla uzun vakitler geçiriyor. Bu durum aşırı kilo alımına ve obeziteye neden oluyor. Spor sağlıklı yaşam için vazgeçilmez. İnsanlar hayatlarında doğru beslenmeye önem vermeli ve spora vakit ayırmalı. Sporun fiziksel olduğu kadar psikolojik yararları da bulunuyor. Düzenli spor hem ruhsal, hem de bedensel iyileşme sağlıyor”